Лудогорец не позволи на ЦСКА да увеличи преднината си в А група, след като постигна 2:0 над Черно море и затвори 13-ия фатален кръг от родния шампионат, макар и половин час по-късно от предвиденото. Началото на мача беше отложено с 30 минути заради лоши метеорологични условия. Срещата все пак донесе успех за разградчани, който беше пети за тях над „моряците“ на ниво първенство и втори поред след трудната победа над Хасково в предишния кръг.

И домакините, и гостите нямаше за какво да се щадят и само в първите 12 минути зрителите в Разград видяха три чисти ситуации за гол. Още в 3-ата шампионите можеха да открият след находчиво включване на Кайсара в атака отдясно. Почти до аутлинията в наказателното поле бразилецът пробва да свие назад, а Кирил Котев изби топката така, че тя отиде право у Юнес Хамза. Изстрелът на последния обаче прелетя високо в аут.

Две минути по-късно Кайсара пак се прояви в офанзивен план, като този път надбяга пазача си и пусна по тревата към Хамза. Африканецът имаше време да укроти топката и да потърси далечния долен ъгъл, ала без успех.

Черно море защити репутацията си на корав отбор и можеше да вгорчи вечерта на Лудогорец. Иван Коконов изпълни ъглов удар вдясно от вратата на Владислав Стоянов, като насочи подаването си към близката греда. Там Кирил Котев се размина, а топката стигна до Мичел Бургхард, който стреля много мощно и точно в долния ляв ъгъл. Стоянов нямаше какво да стори, ако на спасение не се бе притекъл Жуниор Кайсара, който изчисти от голлинията.

В 18-ата минута напрежението отново се пренесе пред Илко Пиргов. Домакините проведоха чудесна контраатака и изскочиха в ситуацията трима срещу трима. Хамза пусна вляво към Мисиджан, който с хубави финтове размина двама, преди да загуби равновесие. Все пак холандецът намери начин да продължи вдясно към Мишо Александров, а той стреля твърде слабо в близкия ъгъл и не затрудни Пиргов.

Пет минути след този епизод наивна грешка на Кирил Котев можеше да доведе до странен гол за разградчани. Бранителят даде прекалено слаб пас към съотборник, докато Пиргов беше излязъл прекалено напред и Вандерсон опита прехвърлящ удар почти от централния кръг. Вратарят обаче дотича и изби в ъглов удар.

До почивката изобщо най-сериозният пропуск направи Мисиджан в 42-ата минута. Анисе намери крилото отляво, а за холандецът не бе проблем да премине покрай съперник и да се озове сам срещу Пиргов. Последният направи много важни стъпка-две напред, а Мисиджан шутира в тялото му.

Втората част започна далеч по-успешно за Лудогорец. В 52-ата минута резултатът бе открит, като попадението на Вандерсон до голяма степен ще тежи на съвестта на защитниците пред Илко Пиргов. Те твърде леко позволиха на Кайсара с прострелен пас да намери Мисиджан на метър пред вратарското поле. Макар контролът върху топката да изневери на холандеца, Вандерсон бдеше наблизо и заби кълбото неспасяемо под гредата за 1:0.

Черно море не се отчая от попадението и в следващите минути доста смело се изнесе напред, знаейки каква си рисковете. Така в 68-ата минута домакините можеха да убият интригата, след като Юнес Хамза, изнесъл се отляво, демонстрира страхотен поглед върху играта и с пас по тревата намери резервата Дани Абало на 11-12 метра от вратата. Испанецът стреля директно, но го стори в обсега на Пиргов, който боксира встрани.

Четвърт час преди края играчите на Георги Дерменджиев най-сетне стигнаха до гола на успокоението. Върджил Мисиджан напомни за себе си с ювелирно изпълнение. Холандецът получи топката отляво в наказателното поле и остана ек на ек със Сашо Александров на два пъти го финтира, преди да стреля технично в далечния горен ъгъл за 2:0.

Оттук до края двубоят определено се доиграваше, като в самия му край варненци можеха да направят последните секунди по-интересни. Центрирането на Миро Манолов обаче се оказа извън възможностите на резервата Бекир Расим.

По този начин „орлите“ остават еднолично втори с 25 точки, като авансът на ЦСКА остава 7 пункта. Литекс заема третото място с 22 в актива си, докато Черно море се отдалечи още повече от първата шестица със своите 15 точки.