Футболистите на Лудогорец не получават никакви премии за изявите си в А група. Старши треньорът на отбора Георги Дерменджиев разкри, че играчите на „орлите“ няма да получат бонуси дори и при победа над ЦСКА. Причината е, че според вътрешния правилник, в Лудогорец премии се получават, единствено ако отборът е на първо място в класирането.

„С риск да имам евентуално наказание, ще ви кажа, че Лудогорец в момента не получава премии за вътрешно първенство. Казвам го абсолютно ангажирано и го повтарям. Лудогорец не получава премии за вътрешното първенство“, обяви Дерменджиев.

„При нас е така. Когато отборът е първи, оттогава започва да получава премии. Втори – не получават. Това е статут. Тук са най-добрите футболисти и тези момчета са наясно с това нещо и играят мачовете.“

„Шампионска лига, вътрешно първенство, купа, това са изключително много мачове и може да се получи спад или не добра мотивация за вътрешно първенство, както се получи в началото. В момента е много по-различно, те вече са наясно и мачовете във вътрешното първенство са на друго ниво“, допълни Дерменджиев.