Три бразилски гола донесоха победата с 3:1 за Лудогорец срещу румънския Астра Гюргево в контрола, играна в Разград. Съперникът на лудогорци игра през този сезон в турнира Лига Европа, отстрани Уест Хем, но не успя да се класира за групите в турнира. Астра в момента е лидер в първенството на северната ни съседка.

Всичко най-добро в мача бе съотворено от бразилците в българския шампион. Джонатан Кафу се разписа на два пъти – в 20-ата и 42-ата минута. И за двата гола асистира друг „кариока“ Марселиньо, като за второто попадение дял има и Вандерсон.

Минута преди края на полувремето директно от пряк свободен удар за Астра се разписа друг бразилец – Фернандо Болдрин за 2:1.

През второто полувреме отново Марселиньо записа третата си голова асистенция в мача, като в 79-ата минута центрира към нисичкия Вандерсон и той с глава фиксира крайното 3:1 в полза на Лудогорец.

Най-важното в мача по минути:

20 - 1:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Марселиньо изведе Кафу зад защитата на Астра, той остана сам срещу вратаря и вкара за 1:0.

42 - 2:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вандерсон започна атаката, той спечели терен с дрибъл, пусна пас към Марселиньо в наказателноото поле, той продължи към намиращия се в вляво от него Кафу, който от границата на вратарското поле вкара за 2:0

44 - 2:1. Астра намалява резултата чрез Фернандо Болдрин. Той стреля директно от фаул, отсъден на дъгата, и реализира за румънците.

62 - В началните минути на второто полувреме румънските футболисти са по-активни, но това не води до реални опасности за вратата на Лудогорец.

64 - Добра атака на Вандерсон и Марселиньо, вторият стреля, но покрай вратата на Астра. Въпреки активизирането на гостите, Лудогорец е по-добрият на терена от двата отбора.

79 - 3:1 за ЛУДОГОРЕЦ! Ниският Вандерсон бе намерен от Марселиньо  и с глава вкара третия бразилски гол за Лудогорец в мача.

Лудогорец - Астра 3:1

1:0 Кафу 20

2:0 Кафу 42

2:1 Фернандо Болдрин 44

3:1 Вандерсон 79

Лудогорец: Владислав Стоянов /83-Аргилашки/, Витиня, Йордан Минев, Сисиньо, Натаниел /69-Ангуло/, Вандерсон, Марселиньо, Дяков /83-Олег Димитров/, Саша, Джонатан Кафу /69-Чунчуков/, Мисиджан /56-Лукоки/. (Аргилашки, Чунчуков, Димитров, Карамфилов, Лукоки, Ангуло)