Винаги неудобният тим на Черно море отново не се даде на Лудогорец и отпусна само една точка на шампиона – 0:0. Така разградчани имат в актива си едва точица от първите два кръга, в които гостуваха на Хасково и на „моряците“.

Цели 180 минути, или 3 астрономически часа, Лудогорец не е успял да вкара гол в родното първенство.

Мачът бе с доста положения. Двата отбора отправиха многобройни изстрели, но до гол така и не се стигна.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев бе направил някои промени в състава си, с оглед и на предстоящия мач срещу Партизан в Шампионската лига.

Направи впечатление включването на капитана Светльо Дяков в центъра на защитата на шампионите.

Мачът започна двуостро, като първото опасно положение бе пред вратата на Лудогорец в 4-ата минута. Тогава след изпълнение на корнер Владо Стоянов спаси опасен изстрел от страна на Райков, а повторният удар изпрати топката в аут.

В 8-ата минута силен шут на Паланков от 25 метра отново затрудни Владо Стоянов, но стражът на Лудогорец плонжира и изби топката в корнер.

В 12-ата и Лудогорец създаде положение. Отлично центриране на Кайсара намери главата на Марселиньо, но той прати топката в ръцете на Китанов.

В 16-ата минута след шут на Ешпиньо от дъгата, топката мина на метър-два от вратата на Черно море.

В 24-ата Мишо Александров бе намерен непокрит в наказателното поле на Черно море - стреля в ръцете на Китанов. Феновете и Сашо Станков претендираха за засада, но такава не бе отсъдена. Тв-повторението показа, че Александров изскача от дълбочина.

В 38-ата имнута Ешпиньо уцели напречната греда на вратата на Черно море след изпълнение на пряк свободен удар.

В 40-ата минута Симеон Райков не успя добре да отиграе една центрирана топка – нито я подаде, нито я шутира към вратата на Лудогорец.

После Стенио шутира опасно отдалеч, право в ръцете на Стоянов.

Полувремето завърши с нова опасност пред вратата на Черно море. Марселиньо стреля от границата на пеналта, но Китанов изби в корнер.

Така при нулево равенство приключи първото полувреме. То ще се запомни с доста създадени голови ситуации и пред двете врати. Домакините започнаха по-активно и затрудниха Владо Стоянов, но после Лудогорец наложи стила си и на няколко пъти пропусна да открие резултата.

Втората част започна с ново положение пред вратата на Черно море. Марселиньо, обаче, отново стреля в ръцете на Китанов.

В 56-ата минута отличен извеждащ пас на току-що влезлия в състава на Черно море Матия Курьор намери Коконов сам срещу вратаря, но той реши да комбинира с пета и да търси назад свой съотборник и сгреши.

В 79-ата минута Матия Курьор бе сменен от Сашо Станков с Дани Георгиев. Футболистът престоя на терена само 28 минути.

Вече в последните десетина минути от мача наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев пусна в игра и Роман Безяк на мястото на Марселиньо, който да си партнира в атака с Кишада.

Това обаче също не даде резултат и мачът приключи без голове.

Помощник треньорът на Партизан Радойе Смилянич присъства на трибуните на стадион "Тича" и наблюдава мача между Черно море и Лудогорец. Треньорският щаб на Партизан наблюдава Лудогорец и в реванша срещу Дюделанж, както и в мача от първия кръг на А група срещу Хасково. 

ЧЕРНО МОРЕ – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Венков, Котев, Сталев, С. Александров /51-Курьор, 79 Д. Георгиев/, Станчев, Стенио, Паланков, Райков, Коконов /62 Манолов/,Божилов.

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Витиня, Кайсара, Ал. Александров, Ешпиньо, Дяков /87 Златински/, Анисе, Кишада, М. Александров /62 Мисиджан/, Абало, Марселиньо /83 Безяк/