Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че Литекс може да поднесе изненада в неделното дерби от 26-ия кръг на А група. "Очаквам един доста труден мач, на мача от турнира за Купата на България имахме много добър резултат и се надявам той да не ни изиграе лоша шега", коментира на пресконференция наставникът на шампионите.

Той отбеляза, че Литекс има добър треньор, който познава добре и Лудогорец. "Предполагам, че и схемата на игра на Красимир Балъков и футболистите така ще бъдат подредени, че да може да извлече максималното", каза Дерменджиев. Той добави, че Литекс е един отбор, който се движи добре, добре затваря, има силна контраатака. По думите на Дерменджиев за този мач няма да прави големи промени в състава, на този етап всички футболисти на Лудогорец са добре, единствено нападателят Юнес Хамза има проблем. Той заяви още, че футболистите ще бъдат много добре мотивирани, защото са наясно какво предстои до края на първенството.

Относно коментарите, че Лудогорец може да се раздели с Хамза Дерменджиев отбеляза, че той е настрани, защото лекува две контузии. "След като се върнахме от зимната подготовка Хамза беше с националния отбор и след това лекува две контузии и затова е настрани. Това е истината за него", отбеляза Дерменджиев.

За привличането на бразилския нападател Жуниор Мораес в Лудогорец Дерменджиев каза, че като му дойде времето ще бъде разгърнато всичко. Той подчерта, че има доста мачове до края на първенството и трябва да се изиграят така, както трябва. "И друг път съм го казвал, на този отбор не са му необходими нови футболисти", коментира той.

Относно това дали отговаря на истината, че Лудогорец има интерес да привлече халф от Аржентина, треньорът на шампионите заяви, че това е тема, която принципно е много сложна, но като дойде времето всичко ще се разбере./БТА