Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че една от причините за загубата от немския Унион Берлин е фактът, че доста от футболистите са отстъпили от единоборствата.

„Момчетата отстъпиха от единоборствата. Немците играят твърдо, доста наши играчи се пазиха, но с право. Представяте ли се някой контузен на този етап от подготовката? Негласно ги оправдавам. Истината е, че очаквах подобен мач, като резултат не, но като игра и като развитие абсолютно очакван. От всеки мач открояваме положителните неща. Дори разговаряхме с играчите, защото знаех какво може да се са получи на този мач. Казах им, че се очаква. Физически отборът въври по план“, каза Дерменджиев.

„Причината да залагам на два балансирани отбора е да може всеки един от тях да вземе достатъчно участие в мачовете. Освен като конкуренция, ни трябва тези футболисти да са в добра форма. За момента не ме притеснява абсолютно нищо. Може би последните два мача може да се очаква оформяне на основна единадесеторка. Има няколко играчи, които са в малко по-добра форма от останалите, но е въпрос на време да се уравновесят всички“, допълни още треньорът на Лудогорец.

Той заяви още, че няма специална причина Владислав Стоянов да не пази в мача. „Преценено е, че за този мач той ще се подготвя функционално“, допълни Дерменджиев. Очаква се следващият мач отново един от вратарите да почива, за да може другите двама да изиграят по 45 минути.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Испания