До два дни комисията, която решава победителя в обществената поръчка за ремонт на сектор Б на стадион „Лудогорец Арена”, ще обяви кой ще изпълнява дейностите по реконструкцията. Това съобщи заместник-кметът на община Разград Ценка Таракчиева, която е председател на комисията. Може обаче и още днес да излезем с решение – допълни тя.

Днес бяха отворени ценовите оферти на двете фирми-участнички. Преди това Таракчиева обяви техническата оценка на предложенията. Тя включва: предвидените гаранционни срокове за обекта, неустойки при забавяне на работата, както и план и организация на дейностите. „ЕИС Строителна компания” ООД-София е 30 точки по тези показатели, а ДЗЗД Консорциум КТМП ООД – Шумен – с 15 точки.

Строителите от съседния град предлага и по-висока ценова оферта – 3 332 547,42 лв. без ДДС, а столичното дружество иска да ремонтира стадиона за 3 331 928,85 лв. Прогнозната цена, обявена от община Разград, бе 3 333 334 лв.

В общата оценка двете части – техническата и ценовата оферта – имат равен дял – по 50% - обясниха от комисията. Така най-вероятно, ако не се открият непълноти в документацията, „ЕИС Строителна компания”ООД-София ще ремонтира „Лудогорец Арена”. Неин управител е Евгени Огнянов, тя работи и по изграждането на Тренировъчната база на Лудогорец.

Срокът за реализация на проекта е 180 дни. Ремонтът обаче ще започне след като изтекат сроковете за обжалване на решението на комисията.

Поръчката предвижда: изграждане на сектор „Б” от монолитна стоманобетонна конструкция, фундирана на свързана фундаментна гредоскара; над трибуните ще се изгражди козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни; обособяване настъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите. Всички външни строителни елементи на сградата ще бъдат топлинно изолирани. Ще се изпълнят водопроводна, електрическа и слаботокови инсталации вкл. пожаро-известителна система, отопление, вентилация, канализация.