С призив към кметската управа да намери допирни точки с ръководството на Лудогорец завърши едночасовата среща между фенове на тима и кмета на Разград д-р Валентин Василев. 

Повод за нея бе скандалът, свързан с отдаването на концесия на стадион „Лудогорец Арена“, вчера шампионите обявиха, че няма да участват в тази процедура при условията, които са поставени в нея.

В срещата прехвърчаха искри, но до сериозни разправии не се стигна, не бе обаче постигнат и консенсус – кметът отстояваше позицията си, че процедурата е законна.

Част от феновете започнаха с признание, че са гласували за Василев и с изявлението, че този скандал е помрачил радостта им от факта, че за пръв път в най-новата си история Разград е управляван от кмет, който не е представител на БСП или БКП.

Сред хората, които дойдоха в кметството, имаше: бизнесмени, адвокати, пенсионери, млади хора, представители на различни социални прослойки. Запалянковците припомниха на кмета, че в последните години „Лудогорец“ е символ на региона, не само в страната, но и в Европа.

„Не ни отнемайте радостта!“ – бе апелът на председателя на Националния фен клуб Никола Маринов.

Домусчиев: С кмета сме от различни планети

По време на срещата заместник-кметът Галина Георгиева представи информация от регистъра на концесиите за подобна процедура в „Коматево“ в Пловдив, където концесионната такса е 3% от приходите и 35 000 лв. твърда сума, в проекта за „Лудогорец“ тези цифри са 0,5% и 6656 лв. 

Кметът на Разград със сметки колко е похарчено за Лудогорец

„А вие била ли сте в „Коматево“ бе въпросът на феновете?“. Те допълниха и че са несъизмерими Пловдив и Разград като привлекателни за инвеститори места. 

„В тази обрулена община дойде един инвеститор и се опитвате да го изгоните“ – отправиха обвинения феновете.

Следващото събитие, което феновете организират, е в понеделник, половин час преди заседанието на Общинския съвет те ще са пред сградата на общината, ще настояват и да присъстват на сесията от 10:30 ч. в залата на 11 етаж. 

Междувременно продължава и подписката в подкрепа на оставането на Лудогорец в Разград.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS