Новото попълнение на Лудогорец Джонатан Кафу не пожела да си поставя лични цели при представянето си, а сподели, че голямата му мисия е да печели трофеи с разградчани.

24-годишният нападател от днес вече официално е част от състава на „орлите“, които го купиха от закъсалия финансово Сао Пауло.

Крилото беше в компанията на своя агент, който съдейства за трансфера. Ето и това, което Кафу сподели на българска територия малко след подписването на контракта:

- Много съм щастлив, че вече съм тук. Чувствам се доволен от подписването на този договор. Това е една възможност за моята кариера и професионалния ми живот. Искам да изкажа благодарности на президента и отбора на Лудогорец за дадената възможност.

- Какво знаеш за отбора на Лудогорец?

- Малкото, което знаем, е че клубът е силен. В очакване съм на първите срещи от българското първенство. Започвам да работя с групата от футболисти и тепърва ще се опознаваме.

- Готов ли си да играеш в следващите мачове?

- Да, аз се чувствам готов, защото тренирах със Сао Пауло. Всекидневно се подготвях на терена, а знаете, че за футболистите е най-добре да са на игрището. Сега почвам работа с треньора и с останалата част от щаба. От тях зависи кога ще играя. Целта ми е да стана шампион на България, а след това да играя в Шампионската лига.

- Кажи нещо повече за твоята кариера до този момент?

- Играх в шампионата Паулиста с отбора на Понте Прета. След това преминах в Сао Пауло, а сега вече съм тук.

- Кой е любимият ви футболист?

- Най-много харесвам Неймар, а и смятам, че имаме сходни характеристики. Искам да бъда като него.

- Колко попадения искаш да вкараш за Лудогорец?

-Не мисля да изчислявам колко голове искам да вкарам, но се надявам да са възможно най-много. Искам да покажа моята игра и да помогна на отбора, за да постигне своите успехи. Желанието ми е всички заедно да постигнем успехи в българското първенство с отбора на Лудогорец.

- Коя е любимата ти позиция на терена?

- Обичам да играя по крилото и в предни позиции на терена.

- Познавате ли се с някои от футболистите на Лудогорец?

-Познавам Сисиньо, но не и лично. Играли сме дербита един срещу друг в Бразилия. Интересно е, че той е бек, а аз съм крило и се надявам да се представяме добре. Много съм щастлив, че съм част от този отбор, в който играят Сисиньо, Лукас Саша, Вандерсон и останалите бразилци.