Един от най-скъпите играчи в историята на Лудогорец Браян Ангуло няма да е на линия за първия мач на тима от пролетния дял на шампионата. Той има ангажименти с националния отбор на Колумбия и няма да е на разположение срещу Левски на 21 февруари. 

Този мач е гвоздеят на програмата от 21-ия кръг на А група, а резултатът от него ще даде отговор на много въпросителни около класирането. "Орлите" обаче ще трябва да се справят без левия флангови футболист, защото той ще защитава цветовете на родината си в двата приятелски мача с Хондурас на 24 и 27 февруари. 

Те ще бъдат изиграни от формацията на Колумбия до 23 години. Въпреки че вече е на 26, Ангуло е извикан в нея като част от тримата играчи над тази възраст, които попадат в сметките на селекционера. 

Тези проверки са подгряващи преди решителните олимпийски квалификации на колумбийците със САЩ за място в Рио де Жанейро през август. Явно Ангуло е сред опциите за играч над 23-годишна възраст и затова ще участва в проверките с Хондурас. 

Отсъствието на колумбиеца обаче едва ли ще се усети от Лудогорец, защото той и без това рядко попадаше в сметките на различните треньори на тима през този сезон. На неговия пост наставникът Георги Дерменджиев има достатъчно алтернативи. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS