Шампионът Лудогорец ще брани аванса си на върха от 5 точки пред Локо Сф при гостуването си на Ботев в Коматево в пореден мач от първата шестица в 28-ия кръг на „А“ група. 

Разградчани ближат рани след две поредни загуби – в предишния кръг от Берое с 0:2 и за Купата на България от Левски с 0:1. Вторият провал вече лиши Лудогорец от възможността за дубъл, което оставя пред тима единствената алтернатива за трофей – четвърта поредна титла на България.

Очаква се Георги Дерменджиев да направи няколко промени в състава си в сравнение с двубоя със „сините“ в сряда.

Същевременно Ботев е последен от всички в класирането на първата шестица със своите 39 точки. Това обаче със сигурност няма да спре ентусиазираната публика на „канарчетата“ да изисква от своите максимално добро представяне днес.

Изненадващо извън групата на Ботев остана опитният Иван Цветков, както и Момчил Цветанов.

През седмицата двата тима стоплиха поизстиналите си взаимоотношения със среща между представители на двата клуба. Това обаче едва ли е знак за нещо повече от коректност и колегиалност, което не засяга битката на терена.

Мача можете да наблюдавате от 15.15 ч. днес по Diema sport и Gong Play. Срещата ще бъде проследена по Дарик радио, както и минута по минута в Gong.bg.