Лудогорец няма да участва в процедурата за концесия по сегашните условия, стана ясно на нарочната пресконференция, организирана от разградския клуб.

Ангел Петричев заяви, че днес е труден ден за Лудогорец. От клуба не искат да сложат подписа си под документ, в който има много подводни мини, според твърдението на Петричев.

Шампионите не са съгласни с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

Кметът на Разград разкри какви суми е внесла общината в Лудогорец

Първоначално се смяташе, че ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион „Лудогорец Арена“ в момента. От Лудогорец обаче декларираха готовност да преместят отбора веднага, ако на 29 февруари общината потвърди намеренията си. Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на „зелените“.

Домусчиев: С кмета на Разград май сме от различни планети

Президентът на клуба Александър Александров добави, че по този начин от общината се опитват да извият ръцете на Лудогорец. Той призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното решение.  

Може да коментирате цялата сага около стадион Лудогорец Арена и във форума на Gong.bg - ТУК!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS