Звездата на Лудогорец Марселиньо може да пропусне мача с Левски в неделя. Той получи контузия в двубоя с Литекс и съмненията са за разтежение. Очаква се до края на деня бразилецът да мине ядрено-магнитен резонанс и да стане ясно до колко участието му в мача със "сините" ще бъде възможно.

По-сериозно е положението с друг футболист, който получи травма вчера. Това е стражът Иван Чворович, който бе контузен от играч на Литекс. Сърбинът е с поражения в кръстните връзки и менискуса.

Има огромна вероятност Чворович да пропусне всички мачове на Лудогорец до края на сезона. Това е втора поредна травма на Чворович този сезон. Той вече изкара една тежка контузия през есента и не игра в Шампионската лига.

В редиците на Лудогорец се натрупаха половин дузина контузени футболисти за четири мача. Общо шестима играчи бяха сменени принудително по време на мач. Освен това Даниел Абало също се разболя и отпадна от групата за гостуването на Литекс.

Дяков и Безяк получиха травми в първия мач с Берое, но се възстановиха. Мисиджан и Вандерсон пък се контузиха преди и по време на шампионатната с Литекс. Снощи "изгоряха" Марселиньо и Чворович.

Спортно-техническият щаб на шампионите все още не е наясно кой от всички травмирани футболисти ще бъдат на разположение на Георги Дерменджиев.