Агентът на Стивън Петков Данаил Петков заяви пред Дарик радио и Gong.bg , че футболистът е невинен и насрочването за 15 октомври на Апелативната комисия трябва да премахне една несправедливост, сътворена от Дисциплинарната комисия и нейното решение отпреди два месеца.

„Ситуацията е следната. Подали сме жалба до Апелативната комисия на БФС чрез Дисциплинарната комисия, за решението, което са взели на 5 август за спиране на състезателните права на Стивън Петков. Подали сме всички необходими документи и доказателства, че такова нещо като официално обвинение, срещу нашия клиент няма. Не са образувани дела и не са прекратявани срещу Стивън. Ние и разследващите органи смятаме, че няма заведено дело. Надяваме се Апелативната комисия да отмени това решение на Дисциплинарната комисия”, заяви Данаил Петков.

Стивън Петков не играе футбол заради това решение на ДК на БФС.

„ Да, Стивън не играе футбол поради тази причина. Лудогорец имат право да прекратят договора едностранно поради тази причина,че той не може да изпълнява задълженията си на футболист. Той не може да играе футбол. Пак опираме до решението на ДК на БФС. Всички нейни решения могат да бъдат отменяни от АК на БФС. Такъв е правилникът на съюза”, продължи Данаил Петков.

Кога ще се събере Апелативната комисия и какво се очаква от нея като решение?

„ Имаме назначена дата, 15 октомври, ден сряда. На стадион „Васил Левски”. Ще присъстват Стивън Петков и неговия адвокат. „Единственото , което очакваме от Апелативната комисия е да му се върнат състезателните права и Стивън да може да играе футбол и да се доказва на зелените терени. Не знам защо се стигна до този случай с моя клиент. Предполагам, че е трябвало да се шуми. Нямам представа някой с нещо да сме обидили и той да е накърнил. Нямам обяснение за това нещо”, завърши Данаил Петков, агент на Стивън Петков.