Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев не скри, че има няколко различни варианта за бъдещето на Роман Безяк. Шефът на шампионите говори на Летище София преди отпътуването на тима за Испания.

Лудогорец ще проведе втория си зимен лагер в курорта Естепона, като има предвидени пет контроли, които ще се състоят в Марбеля. Първата от тях е на 25 януари срещу Унион (Берлин). Следват мачове с Риека, Спартак (Москва), Днипро и Динамо (Киев). Тимът се прибира в България на 8 февруари.

„Турският лагер в Анталия беше най-добрият лагер, който е провеждал Лудогорец, като възможности, като тренировки, като контроли. Изключително ще съм доволен, ако и испанският лагер да мине по този начин. Надявам се тези условия, които сме подготвили за отбора да бъдат най-добрите, защото ние като клуб сме длъжни да предоставим на нашите момчета. До този момент го правим“, сподели Петричев.

„Има различни варианти за бъдещето на Роман Безяк, няма да крия от вас. Но това, което е най-важно от всичко, че момчето е много лоялно към клуба, а комуникацията между нас е изключително тясна, защото Роман си дава сметка, че Лудогорец е клубът, който му даде име. Аз лично вярвам, че Роман ще остане футболист на Лудогорец. Не съм особено притеснен, ако това ви е въпросът. Вероятността да подпише е по-голяма от това да не подпише. Всичко зависи от доуточняващите разговори, които ще има.“

„Няколко пъти вече имахме възможността да ви кажем, че няма да правим трансфери на всяка цена“, допълни изпълнителният директор на Лудогорец.

„Имаме становище по въпроса с играчите, които ще бъдат пуснати за контролата на националния отбор срещу Румъния. Това обаче са разговори между Георги Дерменджиев и Ивайло Петев, те са в доста добри отношения. Каквото и решение да вземе старши треньорът по този въпрос, аз, както и цялото ръководство ще сме зад него“, завърши Петричев.