Бразилският полузащитник на Лудогорец Вандерсон отбеляза един от най-важните голове за тима в Шампионската лига. Той се разписа в 90-ата минута срещу Стяуа, с което изравни резултата. Попадението на Вандерсон обаче остана в сянката на геройството, което в последствие направи Козмин Моци. Бразилецът пристигна в Лудогорец в началото на 2014 година и два месеца само тренира в Разград. В момента той получава шанс да играе най-вече като резерва, тъй като негов конкурент е звездата на отбора Марселиньо.

Вандерсон говори пред Гонг в края на първия подготвителен лагер на тима в Турция. Той призна, че видео попадението срещу румънците изглежда наистина странно. „Въобще не съжалявам, че голът, който реализирах срещу Стяуа остана в сянката на Моци. Най-важна беше победата, а не моя гол. Щастлив съм се, че помогнах в този ден, но съм щастлив, че Моци направи това и най-важното е, че влязохме в Шампионската лига. До днес не мога да намеря думи да опиша гола срещу Стяуа. Това е най-важният гол в моята кариера. Да, когато видях попадението от страни то наистина изглеждаше доста странно като изпълнение. Когато влязох в игра имах 5 минути. Георги Дерменджиев ми каза да играя напред, мачът беше на приключване и трябваше да направя нещо“, каза Вандерсон.

Когато дойдох очаквах да направим нещо голямо. В следващата Шампионска лига Лудогорец отново има шанс да влезе в групите. До тогава обаче имаме борба за първото място в шампионата. ЦСКА е труден съперник. Ние ще си вършим нашата работа и ще гледаме да излезем отпред. Със сигурност ще се опитаме да задържим тенденцията да не губим от ЦСКА. Ние нямаме право на грешка, защото изоставаме. Ще търсим победа във всеки мач, за да сме първи“, заяви бразилецът.

Вандерсон

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

Той допълни, че не се притеснява от факта, че трябва да се бори всеки път за място на терена. „Аз работя много, тренирам, когато се появя на терена играя добре. Ще продължавам да вкарвам голове и да помагам на отбора. Всяка една позиция е трудна. Треньорът ме пуска на различни места. Всички, които играят напред са добри играчи и се боря за място. Наистина съм конкурент с Марселиньо, но не съм притеснен. Георги Дерменджиев ни е използвал и двамата на терена, така че не е проблем. Най-важното е да влизам в повече мачове и да играя добре, за да помагам на отбора“, заяви още Вандерсон.

Футболистът призна, че е имал доста предложения, но е направил правилния избор като се е съгласил да пристигне в Лудогорец. Смятам, че бе най-доброто решение, че дойдох тук. Стилът на отбора ми допада, но в началото беше трудно. Футболът в Бразилия е различен, но се адаптирах. Искам да се развивам и да играя в по-големи и по-големи отбори. Сега искам да съм тук в Лудогорец, да стана шампион и да продължа да играя в Шампионска лига.

Свикнах в Разград. Беше трудно в началото, но сега всичко е наред. Моята футболна история е дълга. Сменил съм над 10 отбора, но в Бразилия е така – правят се краткосрочни договори. Не е като в Европа“, каза още футболистът.