Берое вгорчи шампионските тържества на Лудогорец в Разград, след като спечели с 2:0 гостуването си на „Лудогорец Арена“ от 35-ия кръг на А група. Головете за заралии отбелязаха Емин Ахмед и Венцислав Василев през първото полувреме. Берое се превърна в първия отбор, който през сезона вкарва повече от един гол в Разград. Освен това старозагорци са четвъртият тим, който печели на „Лудогорец Арена“ в А група. Със спечелените три точки Берое си гарантира третото място в крайното класиране и бронзовите медали. Това е първи успех на старозагорци в Разград.

Първата ситуация в мача бе в 3-та минута пред вратата на Берое, когато Цветелин Чунчуков получи добър извеждащ пас и овладя топката на гърди и стреля, но много неточно в аут. Седем минути по-късно Върджил Мисиджан центрира в наказателното поле на Берое, където ЦветелинЧунчуков свали с гърди към Браян Ангуло, който стреля, но неточно в аут.

Берое поведе в резултата в 11-та минута. Георги Божилов пусна отличен извеждащ пас към Емин Ахмед, който излезе сам срещу Георги Аргилашки и не пропусна да вкара. Това бе първият гол за Емин Ахмед с екипа на Берое в А група.

Веселин Пенев стреля от фаул в 17-та минута, но Георги Аргилашки спаси. Две минути по-късно Том центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, след което Иво Иванов стреля с глава, но Георги Аргилашки спаси.

Лудогорец можеше да изравни резултата в 29-та минута, когато Браян Ангуло пусна много хубав пас към Янаки Смирнов, който изскочи сам срещу Илко Пиргов и стреля, но изпрати топката в аут.

Денислав Александров центрира в 34-та минута в наказателното поле на Берое, където Венцислав Василев не действа убедително, но Цветелин Чунчуков не се възползва от открилата му се възможност и Илко Пиргов улови топката без проблеми. 

Берое вкара втори гол в 35-та минута. Станислав Костов центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец, където Венцислав Василев засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Георги Аргилашки. 

Денислав Александров отправи хубав удар в 38-та минута, но Илко Пиргов внимаваше и спаси.

Браян Ангуло центрира остро в наказателното поле на Берое в 41-та минута, след което Веселин Пенев за малко не си отбеляза гол, но в крайна сметка топката излезе в корнер.

В 55-та минута се случи доста комична ситуация, след като Ивайло Стоянов обърка Витиня и Янаки Смирнов и бе на път да изгони защитника на Лудогорец.

Берое можеше да вкара трети гол в 60-та минута, когато след бърза контраатака Емин Ахмед подаде към Елиаш, а той комбинира с Георги Божилов Божилов, който обаче не успя да нанесе добър завършващ удар и Георги Аргилашки улови. 

Лудогорец изпусна добра възможност в 65-та минута, когато Браян Ангуло центрира от корнер в наказателното поле на Берое, където Абел Анисе стреля с глава, но Илко Пиргов успя да спаси и да избие в корнер.

Цветелин Чунчуков стреля неточно с глава в 77-та минута. В заключителните секунди на срещата Браян Ангуло се опита да изненада Илко Пиргов от фаул, но вратарят внимаваше и спаси.

Лудогорец е лидер със 70 точки, Берое е трети с 50 точки и си гарантира бронзовите медали в края на сезона. 

Лудогорец:  33.Георги Аргилашки - 19.Александър Василев, 37.Венцислав Керчев, 25.Йордан Минев (к),16.Браян Ангуло - 77.Витиня, 12.Абел Анисе - 80.Денислав Александров, 71.Янаки Смирнов, 93.Върджил Мисиджан - 17.Цветелин Чунчуков

Резерви: 29.Даниел Наумов, 45.Ивайло Климентов, 34.Олег Димитров, 24.Преслав Петров, 98.Светослав Ковачев, 3.Тейнур Марем, 89.Христо Попадиин

Берое: 23.Илко Пиргов - 71.Илия Миланов, 24.Венцислав Василев, 6.Иво Иванов (к), 28.Веселин Пенев - 70.Том, 27.Игор Джоман - 13.Емин Ахмед, 21.Елиаш, 9.Станислав Костов - 14.Георги Божилов

Резерви: 22.Благой Макенджиев, 15.Георги Динков, 11.Неманя Милисавлевич, 17.Педро Маркес, 19.Ивелин Илиев, 7.Георги Андонов, 10.Исмаил Иса