Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше доволен от начина, по който тимът му взе трите точки от мача с Черно море. Разградчани надделяха с 2:1, но имаха изключително много затруднения. Той отдаде трудната игра в защита на отсъствието на отпадналия в последния момент Козмин Моци.

Освен това, успехът дойде след дузпа в 70-та минута, заради която варненци протестираха много и претендираха, че такава няма. Дерменджиев обаче не пожела да коментира съдийството на рефера Владимир Вълков.

"Аз още през седмицата казах, че това ще е много труден мач. Черно море въпреки колебанията си е много опитен отбор и такива двубои ги играе силно. Ние почнахме добре, вкарахме гол, после направихме пропуски."

"Но въпреки всичко, футболистите ни са много рутитнирани и могат да играят в такива мачове. Въпреки всичко успяхме да вкараме за 2:1 от дузпа и взехме важните три точки", заяви Дерменджиев пред Diema Sport 2 и се върна на темата за Моци.

"Моци ни липсва, но всеки футболист в този отбор е ценен и с принос. Имаше едно разколебаване заради дългите подавания на противника. По този начин те ни превземаха терена и така ни атакуваха", добави Дерменджиев и после говори за ситуацията с дузпата.

"Винаги съм казвал, че не трябва да се оправдаваме. Аз мисля, че има много добри съдии, всеки прави грешки. Никой не иска да направи фатална грешка и ние сме хората, които трябва да ги подкрепим, а не да се оправдаваме с чужди грешки", сподели Дерменджиев.

Накрая той коментира предстоящото дерби с Левски следващата седмица. Тогава ще се открие новият сектор А на "Герена" и специалистът поздрави левскарите за това и сподели очакванията си от мача.

"Искам да видя един спектакъл и да са доволни хората. Знаем, че Левски ще открие трибуната си на нашия мач и поздравявам Левски и Иво Тонев за това. Това е комфорт за зрителите и в добре за българския футбол. Нека се създаде приятна обстановка и добър футбол на този мач", завърши Дерменджиев.