“В Лудогорец има достатъчно футболисти. Има такива, които са готови да заемат техните места. И то успешно”, заяви старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди двубоя с Монтана от 31-я кръг на А група, по повод отсъствието на двама от основните играчи на тима Марселиньо и Клаудиу Кешеру. Дерменджиев говори пред Лудогорец ТВ.

Двубоя можете да следите от 20 часа в петък в Gong.bg, да го гледате в Gong Play и по Diema Sport 2, както и да слушате по Дарик радио.

- Тяхното отсъствие може ли да се окаже фатално за Лудогорец?
- Футболистите в нашия отбор са равностойни. Няма как отсъствието на Марселиньо и Кешерю да се окаже фатално.

- Наясно ли сте с моментната форма на Монтана?
- Монтана е един отбор, който може да изненада всеки. И като домакин, и като гост. Емил Велев познава добре отборите в А група. Прави тактиката си в зависимост от съперника.

- В този или следващия кръг Лудогорец ще узакони титлата?
- Нека вървим крачка по крачка. Нека не казваме „хоп“ преди да сме скочили.

- Осем поредни победи, един равен в дербито с Левски. Така ли очаквахте да се развие пролетният дял?
- Отборът тръгна много добре в началото на пролетния дял. Във всяка среща търсихме победата и успяхвахме да я постигнем. Както казах, крачка по крачка вървим към спечелването на титлата.

- Да се върнем на мача срещу Левски. Как бихте отговорили на обвиненията, че Лудогорец е играл пестеливо?
- Срещу Левски Лудогорец игра, както трябва. Анализите за този мач вече сме ги направили. Срещата е зад гърба ни. Гледаме само напред. Няма смисъл да се връщаме към двубоя с Левски.

- Мислите ли вече за предстоящото участие на Лудогорец в евротурнирите?
- Естествено. Винаги имаме дългосрочна програма. Взел съм вече решение колко време да почива отборът, колко време да са лагерите и на кои дати да играем контролни мачове. Вече знаем с кои съперници ще се срещнем по време на лятната подготовка.

- Заради късния завършек на шампионата и турнето на националния отбор в Япония основни играчи на Лудогорец няма да имат достатъчно дълга почивка?
- Това наистина е сериозен проблем, но ние имаме идея какво да направим. Ще дадем почивка на националите в скоро време, за да са свежи в началото на подготовката. Ще работим индивидуално с тях.