„Ние няма да участваме в процедурата за предоставяне на концесията на стадион Лудогорец арена, ако условията, залегнали в докладната на кмета г-н Василев, бъдат приети на сесията на Общинския съвет в понеделник“, коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Днес стана ясно, че ръководството на шампионите не е съгласно с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

„Според нас така поставените условия , а те не са едно или две, са нелогични, не целесъобразни, насочени са срещу интересите на футболния клуб, срещу интересите на инвеститорите и на първо място срещу интересите на хората в Лудогорието, които имат Лудогорец арена за свой втори дом“.

Председателят на съвета на директорите на клуба от Разград Теменуга Газдова пък сподели: „Поради това че ние предлагаме да се инвестират повече от 18 мил лв, почти 19 мил, лв за реконтсрукция и модернизация на стадиона, концесионния анализ на база на приходи и разходи и т.н. и на това, че това е специален вид концесия за строителство, предлага да няма концесионно възнаграждение и всъщност внася така доклада”.

„Общинската администрация счита, че основна причина за акумулиране на приходи едва ли не е градския стадион, те считат, че трябва да се праща едно концесионно възнаграждение в добавка към твърдото - 0,5 процента към нетните приходи. Пресечка В разговорите обясниха, че това са приходи от билети и реклама”.

„Първо има много противоречия вътре в самите документи, неточности по-скоро, второ се предвижда и концесионно възнаграждение, което освен твърда сума има има и една плаваща част, която представлява 0,5 процента от приходите”.