Първият мач от последния кръг в А група ще противопостави отборите на Ботев и Лудогорец.  Срещата ще се състои на базата на „канарчетата“ в Коматево от 18.00 часа. Двубоя ще можете да проследите в Gong.bg, Gong Play и Diema sport.

Шампионите, които вече получиха трофея си за петата титла, отново ще заложат на подмладен състав, тъй като основните играчи вече бяха пуснати в почивка. 

Ботев Пд се намира в серия от три поредни загуби, при това без да са отбелязали попадение – Славия, Берое и Черно море. Тимът заема 7-о място с 30 точки и няма да може да промени позицията си след този мач.

В същото време Лудогорец е в серия от четири поредни победи срещу Ботев Пд. В изминалия кръг, в срещата срещу Берое, Георги Дерменджиев за първи път през сезона пусна седем българи в състава си.

Както вече стана ясно двама от младежките национали на Ботев - Радослав Терзиев и Лазар Марин, се завърнаха преждевременно в Пловдив. Двамата взеха участие в първите три срещи на представителния тим до 21 години от турнира във френския град Тулон срещу съставите на Франция, Чехия и Мексико, но се прибраха в клубния си тим за последния мач от сезона срещу Лудогорец.

Радо Терзиев  няма да може да вземе участие в двубоя срещу шампиона. Централnият бранител е получил травма в аддуктора в срещата с "ацтеките" и не се включи в последната тренировка на "канарчетата" преди мача.

С националния отбор до края на турнира във Франция остава капитанът на младежите Милен Гамаков, който също няма да вземе участие в срещата от заключителния кръг в "А" група.

Извън сметките остават още Рахави Кифуети, Орлин Старокин, Игор Ощипко и наказаният Серкан Юсеин.

От другата страна Лудогорец вече даде да се разбере, че преди всичко мисли за следващия сезон и най-вече за евротурнирите.

Изпълнителният директор на тима Ангел Петричев обяви, че след последния мач на отбора срещу Ботев всички играчи ще бъдат разпуснати в почивка. По думите му най-големият проблем пред тима ще е липсата на време за почивка. Той уточни, че голямата цел пред Лудогорец за новия сезон е влизането в групите на Шампионска лига.