Литекс обърна Лудогорец от 0:2 до 4:2 у дома, и продължава да се бори за второто място в А група.

В последния кръг от шампионата, Литекс гостува на ЦСКА, а Берое играе с Лудогорец. Третият претендент за второто място - Локо София, гостува на Ботев Пловдив.

Литекс продължава да е единственият отбор, вкарвал четири гола на Лудогорец в А група, като стори същото и през 2013-та.

Бьорн Маарс Йонсен пък стана първият футболист с хеттрик срещу разградчани.

Литекс изигра фантастично второ полувреме, за да сътвори обрата срещу шампионите, макар че всичко за него стартира от изключително спорна дузпа.

Лудогорец вкара два гола и игра доста по-силно през първото полувреме, като пропусна още възможности да се оттегли и с по-солиден аванс на почивката.

Още в шестата минута Дани Абало центрира отдясно, Страхил Попов не успя да изчисти добре, Кишада нацели топката, но я прати в гредата. Оттам Мисиджан обаче не сгреши и добави в мрежата.

В 21-та минута страхотен шанс пропусна Мисиджан, който тръгна с топка в крака от своята половина, напредна, и леко вдясно срещу Винисиус, стреля над гредата. При една нова грешка в защитата на Литекс, минута по-късно, Кишада бе изведен в наказателното поле, но бе настигнат от Страхил Попов. Все пак Кишада успя да продължи към Мисиджан, но неговият шут пак не намери целта.

В 38-та минута невероятен пропуск направи Бьорн Маарс Йонсен, който мина между двама с лекота, влезе в пеналта и шутира, но топката мина на сантиметри от далечната греда.

И двата отбора направиха принудителни смени - в края на първото и началото на второто полувреме, като Петрус Бумал и Жуниор Кишада се оттеглиха с травми.

Литекс грешеше твърде много в отбрана, и в добавените минути на първото полувреме, резултатът стана 0:2. Кишада намери Марселиньо непокрит в наказателното поле, и той без да чака, стреля мощно в мрежата за 0:2.

През вторите 45 минути обаче всичко се развиваше по план за футболистите на Красимир Балъков. Още в 49-та минута Георги Йорданов свири доста странна дузпа в полза на Литекс, за нарушение на Терзиев срещу Бьорн Маарс Йонсен. Пауло Регула изпълни, и намали изоставането.

Влезлият на почивката Милчо Ангелов бе много деен в атаката на "оранжевите", и раздвижи много играта на домакините.

В 65-та минута след центриране на Регула от пряк свободен удар, Бьорн Маарс с отлично отиграване с глава изравни резултата до 2:2. Три минути норвежецът пропусна да направи 3:2, но това стори още минута по-късно. 

Пълният обрат дойде в 69-та минута, когато Румен Руменов стреля силно, Чворович изпусна топката, и Бьорн Маарс се възползва отлично, и стреля точно от непосредствена близост.

Промените, които направи Георги Дерменджиев, не дадоха резултат, и Литекс дори успя да затвърди успеха си, и в 90-та минута оформи 4:2, а Бьорн Маарс записа хеттрик, след като Страхил Попов го намери отлично, и той се възползва от грешката на защитата, за да засече точно.