Лудогорец победи Славия като гост с 1:0 в мач от 16-ия кръг на А група. Козмин Моци реализира победното попадение от дузпа в 35-ата минута. Тя беше отсъдена за нарушение на Кирев срещу Марселиньо. През целия мач силен вятър тормозеше футболистите и на двата отбора.

Още в 20-ата секунда Марселиньо излезе на опасна позиция, но ударът му беше доста неточен. 

Лудогорец успя да нанесе своя удар в 35-ата минута на срещата. Тогава Марселиньо опита да преодолее вратаря на домакините Марио Кирев, но стражът на "белите" наруши правилата и съдията Кабаков отсъди дузпа. Моци застана зад топката и откри резултата.

Три минути по-рано Вандерсон беше изведен в отлична стрелкова позиция от страна на Кешеру, но нацели страничния стълб на Кирев.

В 48-ата минута Кафу реализира нов гол в полза на Лудогорец, но той беше отменен, тъй като съдиите прецениха, че топката е излязла извън очертанията на терена.

Славия натисна в последните 20 минути на срещата. В 67-ата минута Карачанаков имаше възможност да изравни резултата, но Терзиев направи чудесен шпагат в точния момент и предотврати опасността. Три минути по-късно Стоянов прояви чудесен рефлекс след топовен удар на Стоев.

Играта стана доста двуостра, а атаките се редуваха и пред двете врати. Карачанаков и Вандерсон пропуснаха от отлични ситуации. 

В крайна сметка Лудогорец успя да спре устрема на домакините за изравнителен гол и успя да спечели 3-те точки, с което излезе на второто място в А група с актив от 28 точки преди двубоя Берое - Литекс. Славия е с актив от 22 на петото място.