Новото попълнение на Лудогорец Натанаел Батиста даде специално интервю за Дарик радио и Gong.bg малко след представянето си в състава на шампионите. Той беше взет в последния момент под носа на редица водещи отбори от Европа и е доволен, че е в България.

"Това е една нова възможност за мен. Знам, че Лудогорец има много сериозен проект, който се подсилва тази година. Това е възможност от тази година да заиграя в отбор от Европа. След като получих това предложение реших, че е удачно да го приема."

"Появиха се варианти като Локомотив Москва, Порто и Краснодар. Аз обаче реших, че тази година това е най-добрият вариант за мен. Важен е проектът, а не парите. Вярвам в това, което ми казаха тук и приех предложението. Така се стигна до всичко това", бяха първите думи на бразилския защитник пред Гонг.

По думите му, преминаването в Разград е добре обмислено и идва да печели мачове с Лудогорец. 

"Ние с моя мениджър обсъдихме и проверихме всичко. Видяхме, че всичко е на високо ниво. Разговаряхме и решихме да дойдем. Наясно съм, че отборът е много добър. Играе във всеки един мач само за победа. Когато дойдох и говорих с хората тук се убедих, че това е голяма предизвикателство за мен през тази година", продължи Натанаел.

"Аз съм бразилец и е много добре, че треньорът ни говори португалски. Това ще ми помогне да се внедря бързо към отбора, а също и по време на тренировките и мачовете. Ще разбирам лесно какво ще иска той от мен. Тези неща са важни, защото ще знам какво мисли той, дали съм в достатъчно добра форма", отбеляза още новият в Лудогорец.

Все още не е ясно кога ще може да дебютира той за разградчани, тъй като все още се чака жълтата му карта. Той за последно е играл през уикенда, така че все пак е във форма. 

"Още не знам кога ще мога да играя в мачовете на отбора. Просто нямам никаква представа какво ще се случва с моята карта, с моите документи, колко време ще трябва, за да е готово всичко. Всичко трябва да е готово, аз играх за последно в събота."

"Когато ръководството каже, че всичко е готово, тогава ще имам право да играя. Всичко зависи и от моята форма. Тя ще покаже дали ще играя, дали ще съм на пейката. Ще се постарая да си заслужа мястото в отбора и на терена", завърши Натанаел пред Гонг.