Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отговори на обвиненията дошли от Ботев Пловдив за дълг към „канарчетата“ и заяви, че не разградчани, а пловдивчани са длъжници с 65 000 евро.

„Лудогорец не само, че не дължи пари на Ботев, а точно обратното. Ботев дължи 65 000 евро на Лудогорец. Четох различни интерпретации и изказвания от вчера до днес. Това, което ми прави впечатление е, че има опити нещата да се вкарат в погрешна посока. Има разписани договори. Когато има внимателен прочит на договора става ясно, че Лудогорец е абсолютно изряден спрямо Ботев Пловдив. Нещо повече те ни дължат 65 000 евро и се надявам да бъдат така добри да издължат тази сума до края на месец март, когато изтича срока за лицензиране. Ние също ще използваме всички законови възможности да предявим тази сума. Отделно искам да ви кажа, че през последната седмица Ботев отказват да издадат и фактури, с което ощетяват не само Лудогорец и държавата по закона за ДДС“, коментира Петричев.

Той не пожела да влезе в детайли за това, от къде идват тези 65 000 евро, тъй като Лудогорец закупи Хамза и Анисе от Ботев. 

„Няма да навлизам в детайли, защото въпросът е юредически, но ние сме изрядни. Относно обвиненията по договора с Анисе ще кажа, че има подписани договори. Нека всяка от страните си чете договора преди да се изказва и да сипе обвинения спрямо другата страна. Аз твърдя категорично, че сме абсолютно изрядни и си чакаме парите от Ботев“, допълни Петричев.