Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред Гонг часове преди първия полуфинал в турнира за Купата на България срещу Литекс. Той призна, че отбора се намира в миникриза, а също така коментира причините за нервните изблици на някои футболисти на шампионите. Петричев потвърди, че наказанията на Моци и Ешпиньо са ефективни, а не само за замазване на общественото мнение.

„При нас и миникриза в, но нека нашите приятели и фенове бъдат спокойни и да имат доверие. Това не е първата ситуация, в която изпадаме и съм убеден, че ще намерим верния изход. Моментът е добър, тъй като успяваме да си преброим и приятелите и враговете. Причините за нервността на нашите футболисти могат да бъдат доста. Една част се дължи на това, че играчите подхождат с висока доза самочувствие и аристократизъм в мачовете. Когато видят, че срещу себе си имат мотивиран отбор и играта не върви се получава тази изнервност. Мисля, че след тези резултати и слаби игри момчетата ще се събудят и ще видите истинското лице на Лудогорец. Мисля, че не се е случило нищо фатално. Имаме достатъчно мачове. Очевидно е било писано да преживеем и стресов период. Също така е възможно да има и звездомания на всички нива. В крайна сметка ние сме хора като всички останали. След като си бил на нивото, в което бяхме, да има елемент на високо самочувствие. Когато се върнеш в реалността по този начин, малко шоково би следвало да се приземим. Универсална рецепта няма“, каза Петричев.

„Не бих казал, че ще бъде фатално, ако не сме шампиони. Ще бъде неприятно, защото ние като хора сме непримирими в преследването на целите. Ние не сме абонирани да бъдем шампиони. Не ни е наследство. За да станеш шампион трябва да се бориш до последно. Възможно и е този сценарий да се развие. Има прекалено мачове до края и могат да се случат различни неща. Виждате, че когато Лудогорец играе слабо губи. Ние не сме извънземни и сме хора като всички. Никога не търсим причината за загубата във външни фактори. Загубихме мача в Ловеч, но никой от не отвори дума нито за съдийство, нито за терен, нито за друг страничен фактор. Приехме загубата и си търсим причините в нас. Ако продължаваме по този начин ще имаме успех, защото причината в една загуба е в нас“, заяви Петричев

„Разбрах, че много хора смятат наказанията, които наложихме, за проформа. Нека си мислят каквото искат. Ние прибегнахме до тази санкция като част от нашата дългосрочна политика. Няколко пъти отбелязваме, че в дербитата оставаме с човек по-малко. Това ни се явява проблем. Мярката срещу Моци и Ешпиньо трябва да има възпитателен ефект върху целия отбор. Не са малко мачовете, в които оставаме с 10 човека. Нека нашите приятели и врагове бъдат спокойни. Глобите са реални и не са маскарад, защото искаме да овладеем този процес, в който нашите играчи изпускат нервите си на стадиона. Ешпиньо бе наказан за жестовете срещу ЦСКА, но не го обявихме публично. Сега наказанието му е за реакцията при смяната“, допълни още Петричев.

Шефът на разградчани коментира и жестът, който Козмин Моци показа в Ловеч.

„Аз съм абсолютен противник на подобни жестове по две причини. Първата е, че ескалира напрежение по трибуните, а другата е, че тези момчета са звезди и идоли на младото поколение. Подобни жестове по никакъв начин не влияят положително върху възпитанието на децата. Точно тези футболисти трябва да помагат на възпитанието. С действията си ръководството на Лудогорец показа своето отношение по този проблем“, каза  изпълнителният директор на разградчани.