Ръководството на българския шампион Лудогорец официално потвърди, че се разделя с досегашния старши треньор на тима Стойчо Стоев.

"Представителният отбор се поема от Георги Дерменджиев, който до момента водеше Лудогорец U21. Стоев и клубът се разделят по взаимно съгласие. С него си тръгва и Явор Вълчинов. Треньорът на вратарите Никола Донев остава на поста си. Причината за треньорската смяна е незадоволителното представяне на отбора в последните мачове и необходимостта от презареждане на тима в ключов момент", уточниха "орлите" в специално обръщение.

Новият старши треньор Георги Дерменджиев е дългогодишен помощник-треньор на Лудогорец. Той е част от най-големите успехи на клуба - трите титли и пробива в Европа, където "орлите" достигнаха до осминафинал. В екипа на Дерменджиев остават испанските кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос. Дерменджиев ще изведе отбора за първа тренировка в петък (1 август) в 19,00 ч. на клубната база Спортен център Лудогорец. Преди заниманието Георги Дерменджиев ще говори за медиите.

Ръководството на Лудогорец благодари на Стойчо Стоев и неговия асистент Явор Вълчинов за работата им в клуба и им пожела успехи в треньорската професия.