Шампионът на България Лудогорец записа 100-процентов актив в петте си контроли на английска земя, като в последната от тях надигра АЕЛ Лимасол на Ивайло Петев с 1:0. Даниел Абало реализира поредното си попадение по време на лагера, като то падна двадесетина минути преди края на мача.

Срещата не се отличи с вихрено начало, като спокойното темпо се запази през цялата първа част. Първият изстрел към една от двете врати дойде в 14-ата минута, когато Марселиньо пробва мерника си от фаул, но топката се удари в стената. Тя все пак попадна у Роман Безяк, който от 12 метра шутира с десния крак, но доста встрани от целта.

АЕЛ показа нещо по интересно в 24-ата минута, когато капитанът Мариус Николау пусна хубав извеждащ пас по тревата към пробиващия отдясно Адриан Сардинеро. Испанецът стигна топката в наказателното поле и на метър от аутлинията пробва подаване. Владислав Стоянов обаче внимаваше и излезе навреме, за да пресече.

Две минути по-късно серия от рикошети позволи на Марселиньо да шутира от дъгата, но кълбото се отклони от бранител, за да премине на метър и половина покрай дясната греда зад Франсиско Ромеро.

В 38-ата минута кипърците пропиляха отличен шанс да поведат. Лусиано Бебе центрира от пряк свободен удар, като насочи подаването си в зоната пред вратарското поле. Влади Стоянов не излезе по най-добрия начин и това позволи на Лукаш Гикиевич да го изпревари. Полякът стреля с глава и изпрати кълбото на два метра над вратата.

В продължението на първата част Лудогорец сътвори красива атака отдясно, където Йерун Луму и Жуниор Кайсара взаимодействаха на скорост, за да може бразилецът да изскочи на удобна позиция за центриране. Той насочи подаването си зад точката на дузпата, където Безяк стреля от движение покрай близкия долен ъгъл.

Ивайло Петев направи само една смяна на почивката, а немного динамичната игра продължи и през втората част. В 56-ата минута родния шампион стигна до нелоша ситуация за гол. Резервата Дани Абало получи отляво и веднага центрира към далечната греда, където Мисиджан отправи атрактивен шут от воле. Топката обаче прелетя високо над сглобката.

В 67-ата минута страхотно дълго подаване на Анисе хвана неподготвена отбраната на кипърците и позволи на Мисиджан да излезе очи в очи с вратаря на АЕЛ. Франсиско Ромеро умело скъси разстоянието до играча на разградчани и го принуди да стреля от въздуха, след което отрази.

Лудогорец откри в 71-ата минута. Тогава Дани Абало блесна с поредния си гол по време на лагера в Англия, като получи топката около точката на дузпата и с безпощаден шут я прати в горния ляв ъгъл.

След попадението в мрежата на противника "орлите" умело убиха темпото на мача, като едва в последните минути АЕЛ успя да погледне по-смело към вратата на Влади Стоянов.

Разградчани веднага след края на срещата поемат обратно към България, където ще продължат да се готвят за първия си официален мач.  На 16 юли "орлите" излизат срещу люксембургския Дюделанж в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Реваншът срещу първенеца на държавата джудже е на 22 юли. 

Лудогорец – АЕЛ Лимасол 1:0

1:0 Дани Абало 71'

Стартовите състави:

Лудогорец (4-2-3-1): Владислав Стоянов – Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Витиня – Светослав Дяков /к/, Абел Анисе – Йерун Луму, Марселиньо, Върджил Мисиджан – Роман Безяк

Старши треньор: Стойчо Стоев

АЕЛ (4-2-3-1): Франсиско Ромеро – Джошуа Надо, Каду, Валентинос Сиелис, Карлитос Соарес – Диало Гидилеи, Мариус Николау /к/ - Адриан Сардинеро, Лусиано Бебе, Едмар да Силва – Лукаш Гикиевич

Старши треньор: Ивайло Петев