Битката в А група става все по-непредсказуема, а последният мач от 9-я кръг на лигата на майсторите между Лудогорец и Литекс обещава да завърже още повече интригата в първенството. Срещата приковава интереса не само, защото в челен сблъсък влизат два от най-постоянно представящите се в последните години състави, но и заради особения залог – изкачване в стълбицата на класирането. Преди мача разградчани се намират  на 5-о място с 15 точки, докато Литекс е с пункт повече на 3-а позиция.

„Орлите“ ще влязат в срещата малко по-изморени, заради тежкото гостуване на Ливърпул през седмицата. Възпитаниците на Георги Дерменджиев изнесоха чудесен двубой, въпреки загубата с 1:2, а това със сигурност е „изпило“ голяма част от силите на Моци и компания.  Наставникът на шампионите се радва на дълга скамейка, като вероятно ще даде почивка на част от играчите си, които играха на високо ниво на „Анфийлд“, като ще извърши промени в стартовите си единадесет.

Същевременно в Литекс засвидетелстваха уважение към противника, като старши треньорът на ловчанлии Красимир Балъков обяви преди дни, че в Разград момчетата му ще се изправят срещу най-силния състав в България. Специалистът изрази мнение, че тимът му ще опита да играе като равен с равен и при възможност да победи, което ще кореспондира с целите на „оранжевите“ – класиране в тройката.

Последният мач между Литекс и Лудогорец не излъчи победител, като завърши при нулево равенство, а всички все още помнят искрите, които прехвърчаха между двата състава в края на миналия сезон. Престрелки имаше на управленско ниво, а това даде отражение и на терена.

Сега за главен рефер на мача е определен Ивайло Стоянов, на когото всички „стискат палци“ да задържи срещата под контрол.

Двубоят на „Лудогорец Арена“ стартира в 20.15 часа, като може да бъде следен в сайта GONG.BG В ЕФИРА НА ДИЕМА, КАКТО И ПО ДАРИК РАДИО!