Вратарят на Лудогорец и националния отбор на България Владислав Стоянов е Футболист номер едно за 2014 г. Това стана ясно след церемонията по връчването на наградата тази вечер. 

Той спечели с убедителна преднина пред подгласника си и съотборник в Лудогорец Светослав Дяков. Топ 3 беше затворен от рекордьора по голове за националния отбор и по трофеи от тази анкета - Димитър Бербатов. 

Звездата на Монако има цели седем награди за Футболист на годината, докато за Владо Стоянов това е дебютно отличие. 

Изминалата 2014 г. беше най-силната в кариерата на вратаря. Той стана шампион и носител на Купата с тима си, а най-важното е, че успя да му помогне за влизането в групите на Шампионската лига. Освен това записа и силни изяви с екипа на националния отбор. 

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Това е награда, за която не съм си мечтал да бъда номиниран, камо ли да я спечеля. Наистина благодаря на всички, включително на семейството и приятелката ми."

"За да станеш Футболист номер едно, не трябва само ти да се представяш добре, а и целият ти отбор. Затова благодаря и на съотборниците си! Желая много щастие и късмет на всички", сподели Стоянов при награждаването си.