Белгийският защитник на Зенит Санкт Петербург Николас Ломбертс направи изказване, с което уязви родния шампион Лудогорец. Той определи разградчани като "слабаци", говорейки за жребия за групите на Шампионската лига на своя тим. 

Мултимилионният състав от Русия е в една група с Бенфика, Монако и Байер Леверкузен. И според 29-годишния защитник, това е нож с две остриета, защото няма ясно изявени фаворити и аутсайдери. 

"Не мога да кажа, че жребият ни в Лигата е тежък. Точно затова имаме амбиции да продължим по-напред, в сравнение с миналия сезон. Знаете, че отпаднахме на осминафиналите, сега искам поне четвъртфинал."

"Но това, че групата ни не е трудна, не я прави по-малко оспорвана. При нас няма силно изявен фаворит като Реал Мадрид и изявен слабак като Лудогорец. Или като Андерлехт, например."

"Леле, какви неща казах (смее се бурно). Надявам се да ми дадете да го прочета или ще трябва да чакам до утре, за да го видя във вестника", сподели Ломбертс пред Voetbal Krants в родината си. 

Лудогорец е в една група с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул, а до тази фаза достигна след изключителен мач със Стяуа в София в плейофа.