Старши треньорът на шампиона Лудогорец Георги Дерменджиев пред ТВ+, само ден след мача с ЦСКА, завършил 1:1 на стадион “Българска армия” в столицата.

Той заяви, че е имало истерия около срещата: "От ЦСКА заложиха всичко само на този мач. Мисля, че това не е правилно защото има много мачове още. Самият мач бе гледан от много хора и се видя, че беше на много единоборства, блъскания и нямаше футбол. Аз винаги съм уважавал феновете, но не може в центъра на София, на стадион Българска армия да има камъни по трибуните и те да се хвърлят по терена и по играчите."

Дерменджиев призна, че червеният картон на Върджил Мисиджан е бил заслужен.

Запитан, дали реферът Таско Тасков си е свършил като цяло добре работата в това дерби от шампионата, наставникът отбеляза: "Да, съдиите се справиха. На нас ни свирят всички рефери и лично треньорското ръководство няма никакво отношение към съдиите и това кой от тях ще свири и как ще свири. В крайна сметка ние играем Шампионска лига и гледаме държанието на футболистите в мачовете за Шампионската лига да е същото както и в мачовете за първенство."

"Много от колегите изместват футболните неща към съдиите, всякакви други предпоставки и това изпраща футбола на заден план. Представете с и дори има моменти в наши мачове в които противниците като си подадат 3-4 верни поредни паса в мача и ги чувам как си викат на терена “браво, браво”," продължи Дерменджиев.

"Има определена завист към отбора, но широката маса и нормалните, хората които разбират футбола трябва да ви кажа, че подхождат с едно голямо уважение към отбора, радват му се. Аз съм най-доволен, че за нашите мачове както ще видите и в сряда срещу Ливърпул идват жени, деца – те ръкопляскат и гледат спокойно без бомбички, без такива неща, но това е във футбола, такава е реалността и ние не можем да се сърдим. Някои мразят отбора, а други го обичат, но повечето според мен го обичат. Лудогорец се превръща нещо като държава в държавата. Може би грандовете се дразнят, че едно такова малко градче от 40 000 души и едни невероятни собственици като братя Домусчиеви направиха една перфектно изградена база и изградиха един перфектен отбор и невероятен колектив който работи на европейско ниво. Изискванията от двамата братя Домусчиеви са такива, че ръководство и футболисти трябва да бъдат на европейско ниво във всичко – отношение, държание,работа – всичко."

Приключва ли хегемонията на Лудогорец? "Тази година ще бъде така, докато преболедува това, че играе срещу тези големи имена с които играем сега, но аз съм убеден, че ние това нещо ще го преодолеем, ще го преболедуваме. Просто трябва да намерим верния тон и смятам, че това време не е далеч, ще се получи. Това са грешки на растежа, един шаблон, който е закономерен. Това трябва да го изтърпим, да го отживеем, но съм категорично сигурен, че всичко ще си дойде на мястото и следващата година, когато играем пак в Шампионската лига, тези катаклизми вече няма да ги има. Пак ще има разлика в представянето ни и това е неизбежно, но тази разлика вече няма да е толкова забележима както е в момента."

"Аз за моя пост изобщо не мисля, казвам го сериозно. Това, което го направи Лудогорец без да се задоволяваме, трябва да ви кажа за българския футбол е много, но ние искаме още. Ще направим всичко възможно да изиграем с Ливърпул един мач, в който да победим. Те не се намират в много добро състояние и форма в момента. Аз лично се надявам да вземем този мач и Лудогорец да продължи напред, но ако не стане това, няма да бъде фатално. Имаме мач и с Реал Мадрид и мисля, че в двата мача които ни остават в Шампионската лига ще вземем още точки."

"Не искам да коментирам работата на Пенев, но е факт, че националният ни отбор не се е класирал на голям форум от много години. Това се отразява на футболът ни като цяло. Мисля, че имаме добри български треньори. Лошото е, че когото нещо не върви цялата вина се хвърля върху треньора. Трябва да има картбланш. Да се седи зад треньора. След всеки мач се коментира какво е направил треньорът, а не какво са направили футболистите. Сега трябва да се реши дали ще правим подмладяване на отбора, или ще направи последен опит за атака на третото място в групата. Нямам амбиции аз за този пост. За момента ме интересува само Лудогорец. Искам това, което започнахме да го продължим. Искам Лудогорец да стане една константа и да играе редовно в Шампионската лига."