„Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания, която изиграхме. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и добри отброри, ръководството и собствениците. Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това е един мач, който трябва да се печели, тук футбол няма. Как съм го изживял, то си личи, и аз играх“, сподели старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след равенството 2:2 с Виктория Пилзен, което класира българския шампион в групите на Шампионската лига.

„Този турнир е по-силен от световното първенство. Играят добри отбори. Това е невероятно голяма крачка за този клуб. Бъдете сигурни, че Лудогорец ще вземе точки. Няма да е отбор, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са отборите като жребий. Може да влезем в тройката и да продължим в Лига Европа“, каза още Дерменджиев и добави:

„Това е един сериозен проект на братя Домусчиеви, бяха избрани точните хора. Това, което се прави като база в Разград, след един месец ще е готово. Имаше и грешки, но това са грешки на растежа. Важно е Лудогорец още да надгражда. Има още неща, които трябва да се направят.“

„Знаете, че ние ги говорим предварително нещата и ги осъществяваме. Не ни е страх да кажем, че ще станем шампиони и ще влезем в Шампионска лига. Това не е малко като постижение. Български отбор за втори път да влезе и да играе в турнира на богатите“, заяви Георги Дерменджиев.

„Ние винаги сме показвали, че можем да влизаме в битка. Едно от условията е да сме гъвкави. Ние го коментирахме това преди мача“.

„Искам да поздравя и скептиците, че ще имат възможността да гледат добри отбори в България. Ангел Петричев и Александър Александров ще бъдат на жребия“.

„Отборът трябва да си запази стила и характера. И да влиза така в Шампионската лига, и в Лига Европа. Има оферти за нашите играчи, но до Нова година тези футболисти според мен трябва да останат тук“, каза още Дерменджиев.