Анексът по договора за ползване на стадион „Лудогорец Арена“ бе удължен днес с подписите на кмета на Разград д-р Валентин Василев и представител на ръководството на четирикратния български шампион – съобщиха от пресцентъра на община Разград.

Това се случва 3 дни преди изтичане срока на договора, подписан през 2011г.

Преди малко повече от седмица общински съветници алармираха, че документът, който дава право на „Лудогорец“ да ползва спортното съоръжение, е с изтичащ срок. Нито юристите на Домусчиев, нито общинските правни експерти бяха забелязали това и на практика бе под въпрос участието на тима още в пролетния дял на първенството, тъй като нямаше да има къде да играе.

С подписването на анекса се гарантира дейността на клуба и ще бъдат прекратени спекулациите за заплаха за нормалното функциониране на „Лудогорец“ и за загуба на лиценза им – обясняват от пресслужбата на разградския кмет.

На  предстоящата сесия на Общински съвет – Разград в края на февруари ще бъде открита процедурата за отдаване на стадиона на концесия – съобщават още от община Разград. Чрез провеждането на процедурата ще се осигури ползването на един значим общински имот при ред и условия, които ще гарантират интересите на общината в по-голяма степен от настоящия договор, който е анексиран досега четири пъти от подписването си, като в крайна сметкаправата и задълженията на двете страни се размиват във времето – уточняват още от община Разград.

Днешното удължаван на договора е предвидено до 30 юни 2017 г. След приключването на процедурата за отдаване на концесия и сключването на договор с концесионера, договорът между община Разград и ПФК „Лудогорец“ за ползване на стадиона ще се прекрати автоматично.