Една от легендите на Цървена звезда – Драгиша Бинич отправи критики към клубното ръководство дни преди решителните мачове с Лудогорец от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. 54-годишният нападател, който бе част от състава, спечелил КЕШ през 1991 година, не е никак доволен от стратегията да се залага на чужденци.

Първият мач между двата тима е във вторник, 26 юли, от 21 часа в Разград, а реваншът е 7 дни по-късно в Белград. Бинич има притеснения, че сериозният контингент от чужденци не си дава сметка колко важни ще бъдат двете срещи. Припомняме, че в лагера на Звезда има известно напрежение, след като в първия кръг от сръбското първенство сръбският гранд едва избегна загубата от непретенциозния Напредак Крушевац (2:2).

„Познавам начина на работа на настоящия треньор Миодраг Божович. Смятам, че отборът е във форма“, коментира Драгиша Бинич пред mozzartsport.com. „Мен обаче нещо друго ме тревожи. Това, което правят в клуба, е чисто престъпление срещу децата на Звезда. Играл съм в чужбина и знам, че там трябва да си с две класи над местните играчи. А ето какво се случва тук...“

„Чужденците идват тук за пари. Аз се съмнявам, че те осъзнават колко са важни някои мачове, например тези срещу Лудогорец. Имаме толкова много талантливи деца, клубовете спечелиха сериозни пари от нашите таланти. Не мога да разбера тази стратегия с чужденците“, добави Бинич.

"Ще е хубаво да отбележим един гол там. Това ще улесни много работата ни в Белград. Лудогорец е много солиден тим, с опит в Европа. Те ще чакат всяка наша грешка", предупреди той.