Лудогорец продължава да изживява своя европейски миг в най-комерсиалната футболна надпревара на Стария континент – Шампионската лига. След броени часове разградчани посрещат Базел в своя трети мач от груповата фаза на турнира, като момчетата на Георги Дерменджиев ще направят пореден опит да спечелят първи точки.

В предишните две срещи „орлите“ записаха повече от достойно представяне. Футболистите на българския шампион изиграха повече от добър мач на „Анфийлд“ срещу Ливърпул, но въпреки това загубиха с 1:2, за да се стигне до срещата с Реал Мадрид. Срещу европейския клубен шампион, тимът на братя Домусчиеви не само игра като равен с равен, но и поведе, поставяйки „балета“ в позицията на догонващ. Нещо повече, стражът на разградчани Владо Стоянов отрази дузпа на головата машина Кристиано Роналдо, но в решителния момент играчите на Дерменджиев се пречупиха, за да запишат второ поражение отново с 1:2.

Сега Козмин Моци и компания нямат какво да губят, напротив, биха могли да вземат сладък реванш от Базел. Тимът, който ги препъна в миналата кампания на входа за Шампионската лига. Швейцарците несъмнено са корав съперник, с опит в надпреварата. Затова в разградския тим засвидетелстваха, че очакват именно срещу Базел да е най-трудният двубой на тима до момента.

А това мнение при всички случаи е резонно. Със сигурност съставът на Бернхард Хойслер е подходил отговорно към подготовката си за предстоящата среща, с оглед продукцията, която изнесоха „орлите“ в предходните си два мача. Едва ли швейцарците ще допуснат и най-малко подценяване на българския шампион, който вече загатна, че не е безобиден и че всеки отбор, който не подходи отговорно и с респект към него, ще страда.

Независимо от изхода на срещата обаче, това ще бъде поредната солидна порция опит за Лудогорец, който само преди няколко години бе извън елита на българския футбол, а сега се мери с едни от най-големите на европейската футболна карта. Възпитаниците на Георги Дерменджиев трябва преди всичко да се насладят на момента, да се забавляват, да си направят нужните изводи, а след това да мислят за точки и класиране.

Преди тази среща разградчани са нулев актив на последното 4-о място. Пред българския представител са Ливърпул /3-о място, 3 точки/, Базел /2-о място 3 точки/ и Реал Мадрид, който е на върха с пълен актив от 6 пункта. Една евентуална победа би завързала интригата в Група В по интригуващ начин, но…тези мисли не бива да „мътят“ главите на разградските футболисти. Подобно обременяване на мисълта, може да има неприятни последици, а пък и най-значимо е пълноценното изживяване на мига.

Двубоят между Лудогорец и Базел е на Националния стадион „Васил Левски“ от 21.45 часа.

Срещата може да проследите в сайта GONG.BG, както и в ефира на Дарик радио!