Българският шампион Лудогорец ще изиграе днес втория си мач от Шампионската лига като гост на люксембургския първенец Дюделанж. Разградчани отпътуваха за Великото херцогство вчера с аванс от четири чисти гола от първия мач. 

Точно тази преднина изглежда прави двубоя протоколен. Но играчите на Стойчо Стоев обявиха, че ще подходят сериозно към съперника, за да се реваншират на феновете си за поражението от Хасково в първия кръг на новия шампионат на А група в събота. 

"Ще успеем да се мобилизираме за този мач с Дюделанж, въпреки първоначалния успех. След като загубихме предния мач, сега сме надъхани да покажем отново нашето лице с добра игра и дано се поздравим с хубава победа", заяви при заминаването за Люксембург капитанът Светослав Дяков. 

В този мач обаче е вероятно шанс за изява да получат и някои от играчите, които по-рядко получават шансове за изява от наставника. Все пак на Лудогорец му предстоят важни мачове в родния елит, а и очаквана среща с Партизан в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Със сигурност, в щаба на родния шампионат ще следят отблизо и развоя на мача на сърбите тази вечер с Торсхавн от Фарьорските острови. "Гробарите" победиха с 3:0 в първия мач, а вече се точат за реванш към "орлите", от които отпаднаха миналата година в най-комерсиалния турнир. 

Иначе Стойчо Стоев няма сериозни проблеми около състава. Има вероятност той да разчита на крилото Михаил Александров, който доскоро беше измъчван от травма, но вече е готов, макар да не е тренирал много напоследък. 

Под въпрос е испанецът Дани Абало, който има болки в палеца. Вероятно здравето му няма да бъде рискувано и ще остане или на пейката, или извън групата. Мачът на родния първенец с Дюделанж е тази вечер от 19:00 часа.