Английското издание Mirror даде своите оценки за футболистите, взели участие в мача между Лудогорец и Ливърпул. Впечатление прави, че повече играчи на българския шампион (като брой) са получили по-високи оценки от тези на съперниците им в мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Mirror избра за играч на срещата, завършила 2:1 в полза на домакините, Джордън Хендерсън. Полузащитникът, който бе обявен за втори капитан на Ливърпул, получи най-високата оценка – 8.

За състава на „мърсисайдци“ Симон Миньоле, Ловрен и Стувън Джерард са получили оценка 7. Всички останали от състава на Брендън Роджърс са с 6.

Според Mirror обаче със 7 са оценени Борян, Кайсара, Абел Анисе, Светослав Дяков и Марселиньо.

В свой коментарен материал обаче, изданието почти не обръща внимание на българския шампион. Акцентът е насочен предимно към завръщането на Ливърпул в Шампионската лига, както липсата на блясък в представянето на „мърсисайдци“.

„Мачът със сигурност нямаше блясъка на някои от най-големите европейски нощи, като се има предвид неизвестните български противници, но срещата със сигурност имаше почти всичко останало. Проникването на Ливърпул след петгодишната пауза в Европа може и да започна бавно, но завърши по възхитителен начин“, пише изданието.