Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че неговия отбор със сигурност на този етап не е във върхова форма, но се намира в оптимална за периода. Той говори пред Гонг след завръщането на отбора от Англия.

„Доволен съм от това, което свършихме в Англия. Във върхова форма със сигурност не сме, но се надявам да се представим добре в предстоящите мачове. От контролите ми хареса най-много мача със Стяуа. Всичко предразполагаше двата отбора да покажат най-доброто на терена.

В някои мачове смените, които се направиха се отразяваха на играта, защото правихме доста смени. В един момент това няма как да се отрази. Футболистите са наясно, че всеки противник си има своите стойности и не трябва да се подценява. Всички играха, използвах ротацията, както смятам да правя тази година. От тази гледна точна са ми нужни всички състезатели“, допълни Стоев.

„Анисе игра най-много последните мачове и му дадох повече време за игра. Познавам му качествата и знам, че ще ми свърши работата. Трябваше по-бързо да свикне с изискванията и стила на игра. Няма начин да не ме притеснява отсъствието на Браян Ангуло. Но неговото отсъствие заради липсата на виза. Надявам се в Разград да започне пълноценни тренировки и да се адаптира в отбора по-бързо. Футболистът от Ирак съм го гледал на видео. Сега ще го наблюдавам и на живо. Мисля, че е добър играч, който ще е една добра перспектива за Лудогорец. На този етап нямаме към даден играч. Има запитване към наши играчи, но те остават в Лудогорец“, заяви още наставника на „орлите“.

Стойчо Стоев призна, че е притеснен от ситуацията с нападателите в отбора. Кишада е наказан, а Безяк има здравословен проблем. „За момента имаме само Роман Безяк. Интерпретирали са думите, че не съм доволен от Роман. Винаги съм бил доволен от него. Той има мускулен проблем и се притеснявам, че мога да остана без него. Принудих се да видя и Анисе на тази позиция. Надявам се Безяк да може да изиграе и двата мача. Имам в главата си опция за други състезатели, които мога да пусна там, но това ще са временни варианти. Последните два мача Дани Абало наистина игра силно и започна да прави това, което искахме от него – да гледа по-често към вратата, а не само да подава“, каза още Стоев.

Той коментира и предстоящия мач с Дюделанж. „В никакъв случай не трябва да подценяваме Дюделанж. Преди две години отстраниха Ред Бул, преди световното Люксембург направи 1:1 с Италия. В Европа няма отбори, които могат лесно да бъдат отстранени“, завърши наставникът на шампионите.