На леко „екзотичен“ стадион ще играе Лудогорец срещата-реванш в Шампионската лига срещу люксембургския Дюделанж. Мачът ще се играе на клубното съоръжение на шампиона на Люксембург, което много трудно би покрило критериите за международни мачове. Въпреки всичко, Дюделанж има позволение да приеме Лудогорец на Стад Йос Носбаум в градчето, намиращо се на 30 километра от столицата на Великото Херцогство.

Стадиончето е построено през 1991 година и капацитетът му е 2558 зрители.

Домакините са направили всичко по силите си да осигурят добри условия на всички отбори, които гостуват на Йос Носбаум.

Какво обаче най-силно прави впечатление?

След бърз поглед върху стадиона се набиват на очи вкопаните в трибуната резервни скамейки. Със сигурност доста футболисти и треньори са си тръгвали от тук с разцепени глави, скачайки за някой гол или положение. Съблекалните също са доста екзотични. Помещенията се намират под земята, доста са тесни и със сигурност не са от най-удобните, но явно такива са възможностите на домакините.

Стадиончето е разположено така, че със сигурност още доста зрители могат да наблюдават гратис мачовете от съседния хълм, но домакините едва ли го правят.

При всички положения Люксембург ще е най-екзотичното място, на което Лудогорец гостува в кратката си европейска история.

Специален пратеник в Люксембург – Веско Вълчев