Участието на Лудогорец в Шампионската лига тръгна по вода. Дъжд съпроводи официалната тренировка на отбора преди дебютния мач в групите на най-комерсиалния футболен турнир. Въпреки мрачното и облачно време в Ливърпул цял ден не капна и капка. Това обаче се случи в 19 часа местно време, когато футболистите на Лудогорец стъпиха на тревата на „Анфийлд“ за своето официално занимание.

Най-сериозен интерес сред местните журналисти предизвикаха Козмин Моци и новия вратар Милан Борян. Именно участието на канадския национал в мача срещу Ливърпул бе основна тема и на пресконференцията на Георги Дерменджиев. Тренировка с отбора направиха общо четирима вратари, от които двама няма как да попаднат в групата за утрешния мач. Това са наказания Владислав Стоянов и младока Георги Аргилашки, който пътува с отбора за всеки случай, ако жълтата карта на Броян не пристигне. Новото попълнение ще стартира титуляр утра, а негова резерва ще бъде 17-годишния Емил Господинов.

Изявите на Козмин Моци в мача срещу Стяуа също генерираха сериозен интерес и румънецът бе най-снимания играч на българския шампион. Специален екип на румънската телевизия „Долче спорт“ също пристигна в Ливърпул заради Моци.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Ливърпул