Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще бъде в рамката на вратата срещу Базел в утрешния трети мач за разградчани от груповата фаза на Шампионската лига.

Той предупреди, да не бъде подценяван Базел, защото не е от класата на Реал Мадрид и Ливърпул – досегашните опоненти на тима.

Въпреки че ще бъде и без някои основни играчи, като капитана си Марко Щрелер, швейцарският тим е много силен, обясни Стоянов. „Той все пак е капитан, водеща фигура в отбора на Базел. Хубаво е, че няма да играе, но има достатъчно добри изпълнители, така че това не може да ни успокоява,” заяви стражът.

“Аз не съм много съгласен с това, че не мислим за вътрешното първенство. Но това са различин мачове. Там срещу нас се нареждат 11 човека в наказателното поле. Докато в ШЛ ни оставят да играем, имаме пространства. Естествено, не играеш всеки ден срещу Реал Мадрид и Ливърпул, е, Базел си ги срещаме редовно... (смее се). Мисля, че вече всички сме си направили изводите,” каза още Стоянов.

“Мисля, че това ще е най-трудният ни мач досега. Базел е много дисциплиниран, добър отбор тактически. Подмениха доста играчи, но на тяхно място дойдоха млади и перспективни играчи. Те са жадни за успехи, и мисля, че ще излязат пределно мотивирани. Но се надявам да излезем крайни победители,” предупреди отново опитният вратар на Лудогорец. „Искам да помоля, да не се изкарва Базел, все едно играем с отбор от Б група. Базел има традиции в Европа, много добър отбор, но смятам, че имаме своите шансове. Чисто психологически, мисля, че ще сме с трезви глави, и ще играем умно и разумно, както досега.”

Относно миналогодишното отпадане именно от Базел в плейофите за ШЛ, Владо Стоянов завърши: “От нищо не се притесняваме. Аз лично, от нищо не се притеснявам. И миналата година играх срещу повечето от тези футболисти. Ако изпълним задачите си, не мисля, че има от какво да се притесняваме.”