Сериозна паника настъпи в Лудогорец в една от най-важните седмици за отбора този сезон. Четирима защитници на шампионите почти сигурно отпадат от състава за домакинството на Партизан. Става въпрос за основни футболисти, което поставя в шах старши треньора на българския шампион Стойчо Стоев.

Козмин Моци, Александър Барт, Йордан Минев и Браян Ангуло са с травми, които едва ли ще отшумят до мача в сряда. Допълнителен проблем се оказа и ангажимент на известната сръбска лечителка Марияна, която е в Дубай и няма как да поеме лечението на играчите. Според информация на Гонг, Марияна е потърсена по спешност, след като стана ясно, че травмите на квартета няма да отшумят бързо. Тя обаче е уведомила Лудогорец, че има ангажименти в Дубай и няма как да излекува играчите на шампионите.

Барт и Моци са основната двойка бранители, която се очерта в състава на Лудогорец. Двамата получиха травми по време на срещата реванш в Шампионската лига срещу Дюделанж. Йордан Минев и Браян Ангуло пък се контузиха в края на миналата седмица на една и съща тренировка и пропуснаха гостуването на Черно море. Ангуло има проблеми с коляното, а Минев е с болки в адукторите. В това число се прибавя и крайно контузения Георги Терзиев, който също няма как да играе.

Лудогорец направи две промени в картотеката за мача, но и това едва ли ще помогне. В състава влиза Александър Александров, който не бе картотекиран за мачовете срещу Дюделанж. Националът със сигурност излиза титуляр срещу Партизан. Голям проблем е намирането на негов партньор. Опция е Теро Мантула, който обаче не се намира в най-добра форма. Това може да доведе до решението Светослав Дяков отново да излезе в центъра на отбраната, както бе в мача срещу Черно море.

Другият проблем изборът за крайни бранители. Контузиите на Минев и Ангуло също са проблем, тъй като Витиня бе изваден от картотеката, за да влезе Ангуло, но той се контузи. Така Стоев разполага само с Шоко и Кайсара, а това ще доведе до пускането на Кайсара като ляв бек, което пък ограничава неговата ефективност в атакуващ план.

Нищо чудно в Лудогорец да направят разрешената нова промяна в картотеката в деня преди мача и Витиня да бъде върнат сред избраниците на Стоев.

Холандецът Йерун Луму също отпадна от състава, за да влезе в него Александър Александров.

Към днешния ден Стойчо Стоев има само две опции за оформянето на защитата – десен бек Шоко, централни защитници Александър Александров със Светослав Дяков или Теро Мантула и ляв бек Жуниор Кайсара.