Тази вечер от 21,45 часа българският шампион Лудогорец излиза на Националния стадион „Васил Левски“ в мач, който може да се окаже исторически за разградчани и родния футбол. „Орлите“ и техният талисман Фортуна ще трябва да наваксват гол пасив срещу румънски гранд Стуяуа, който през миналата седмица ги победи с 1:0 в Букурещ.

Проследете развитието на срещата и всичко най-интересно около нея с Gong.bg и в ефира на Дарик радио.

Единственият гол на „Национал Арена“ падна в самия край на мача, когато Александру Кипчиу реализира единственото попадение във вратата на Владимир Стоянов. Той обаче ще пропусне двубоя тази вечер заради натрупани жълти картони. Единственият играч, който е под въпрос за срещата в състава на Константин Гълка, е капитанът Кристиан Танасе. Румънският национал се оплаква от контузия в слабините.

Лудогорец от своя страна няма да разчита на двама трайно контузени играчи. Това са крайните защитници Витиня и Браян Ангуло. Първият получи неприятна травма в глезена още на старта на сезона, докато новото попълнение на „орлите“ се контузи в двубоя срещу Локомотив Пловдив от 4-ия кръг на А група.

Интересното е, че и Стяуа, и Лудогорец се готвят за решителния сблъсък след своеобразни издънки в националните си първенства. Колосът от Букурещ загуби с 0:1 от непретенциозния Чехлаул в 5-ия кръг, докато разградчани се добраха с доста мъки до 2:2 като гост на Локомотив София.