Минали са едва 5 дни от последната им среща, а ето че днес от 17,30 часа Литекс и Лудогорец се готвят за нов двубой помежду си. Този път на ниво четвъртфинал за Купата на България двата тима, които приковаха вниманието в последния февруарски ден, ще влязат в първо сражение за попадане сред топ 4 в турнира.

В краткото, но много пламенно съперничество това е едва вторият случай, в който ловчанлии и разградчани ще премерят сили за втория по значимост трофей у нас. Предишният път беше миналата година, когато жребият отново ги засече на същия етап. Тогава „орлите“ постигнаха две победи с по 2:1, за да могат по-късно да вдигнат и Купата.

В светлината на съботната шампионатна победа с 1:0 на Литекс обаче изходът от елиминацията изглежда по всеки друг начин, но не и предрешен. Дотук статистиката сочи изцяло в полза на Лудогорец в мачовете срещу „оранжевите“ във всички надпревари – 5 победи, 4 равенства и 3 загуби, ала тимът на Красимир Балъков е доказвал, че може да удари тогава, когато най-малко се очаква. Ако примерът от уикенда не е достатъчен, то можем да върнем лентата до октомври 2013 година, когато Литекс смълча Разград след успех с 4:2.

Проследете развитието на срещата пряко в ефира на Diema Sport, а също чрез платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.