Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен от нулевото равенство при гостуването на Литекс в първи четвъртфинален двубой от турнира за Купата на България.

Това бе един много добър мач за нас. Този път играхме 11:11 и контролирахме всичко. Трябва да имаме предвид, че това е турнирен мач. Така започнахме първенството с контузии, дано не го завършим по този начин. В Берое имаше двама контузени, днес и на загрявката и след това, още един контузен. Ние имаме добри играчи, които могат да ги заместят. Ще видим какъв ще бъде отзвукът от тези контузии“, коментира Дерменджиев.

Специалистът коментира и предстоящия сблъсък с Левски, като заяви, че промените в състава му не са продиктувани от мача през уикенда срещу „сините“. „Трябваше да играят и други, хора, които да поддържат форма. Всички са ни необходими, така че промените не бяха заради предстоящия мач с Левски. Мъчим се откъдето можем да пробием, в крайна сметка срещу нас играят с десет футболисти в защита. Всеки футболист може да пропусне гол. Ще започнем да вкарваме, така че не всеки, който излиза на позиция може да вкара.“

Дерменджиев допълни, че наказаните Козмин Моци и Ешпиньо са приели суровите глоби, наложени им от ръководството на „шампионите“. „Наистина нашите стандарти са много високи и не може да се реагира така в мач, в който са ни необходими точки. Трябва да кажа, че те приеха глобите стоически с ясното съзнание, че са сбъркали. Единият разбра, че ощети отбора да играе с човек по-малко в мач, в който са ни необходими точки. И двамата се извиниха на отбора.“

„Целият първи полусезон играем сряда-събота, така че футболистите ни са свикани на този цикъл и няма да имаме проблеми от функционално състояние за мача с Левски“, коментира още Георги Дерменджиев.