14 000 лв. без ДДС концесионна такса за ползване на стадион „Лудогорец Арена“ предложи единственият участник в процедурата – ПФК Лудогорец 1945.

Пликът с обвързващото предложение на Лудогорец бе отворен днес от комисия от общински служители в Разград в присъствието на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев.

В цифри Лудогорец предлага да извърши ремонт на стадиона на стойност 18 500 000 лв., изискването по обявяването на концесионната процедура е 18 424 341 лв.

Срокът за завършване на ремонта, който предлага Лудогорец, е 10 години от датата на сключване на договора.

Предложеното годишно концесионно плащане е 14 000 лв., по обявлението минимумът бе 13 961 лв.

Всички цифри в лева са без ДДС.

Плика отвори председателят на комисията и заместник-кмет на Разград Галина Георгиева.

Комисията отвори и втори плик днес, в него са описани изискуемите декларации и приложения, в които са очакваните приходи и разходи по ползване на общинския обект по години, има списък с 13-те подизпълнители, които ще са имат ангажименти по ремонта, както и декларации по Закона за мерките срещу изпиране на пари, подписани от изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и президента на клуба Александър Александров.

Комисията ще разгледа, оцени и класира офертата в срок, който да позволи изготвяне на докладна с предложение за сключване на договор за концесията за сесията на Общинския съвет в Разград в края на октомври – увери Галина Георгиева.

Ще припомним, че по условието на обявата за отдаване на концесията с предмет „Реконструкция, модернизация, управление и поддържане след въвеждането в експлоатация на стадион „Лудогорец Арена“ бъдещият концесионер има ангажимент да плати и еднократна концесионна такса при подписване на договора в размер на 10 000 лв.