Отборът на Лудогорец победи Левски с 2:1 в мач от 16-я кръг на Първа лига и записа 12-и пореден успех в шампионата. За „сините“ пък това е второ поредно поражение след загубата от Локомотив Пловдив в предишния кръг.

Гостите от София поведоха още в 6-ата минута с гол на Бабатунде Адениджи и играха много стабилно до 70-ата минута, когато Вандерсон изравни за 1:1. В истински жокер за шампионите се превърна влезлият като резерва Марселиньо, който донесе победата с гол в 81-ата минута, вкарвайки за 2:1.

Лудогорец се откъсна на 9 точки от Левски на върха във временното класиране в Първа лига, тъй като натрупа 43 точки, а „сините“ остават с 34 в актива си. Разградчани вече имат 14 победи от 16 двубоя, като са допуснали само една загуба и един хикс.

Вторият в подреждането Левски пък е с две загуби, но инкасирани в последните две срещи и така изостана от лидера в шампионата.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Футболистите на Левски изиграха много добро първо полувреме и заслужено водеха след първите 45 минути. „Сините“ излязоха напред в резултата още в 6-ата минута с попадение на Бабатунде Адениджи. Нигериецът се възползва от грешка на Козмин Моци, овладявайки топката след хубав пас от Веселин Минев и успя да преодолее стража на шампионите Владислав Стоянов.

В 10-ата минута Върджил Мисиджан пропусна удобна възможност за Лудогорец да изравни. Клаудиу Кешеру попаде към Кафу, който игра с топката, но впоследствие Мисиджан не успя да засече.

Левски обаче продължи с добрите контраатаки, като в 15-ата минута Роман Прохазка отправи удар към вратата на съперника и „сините“ имаха претенции за игра с ръка на футболист на Лудогорец, но сигнал от рефера Станислав Тодоров нямаше.

Гостите дори можеха да водят с 2:0 до почивката, тъй като в 23-ата минута Антонио Аниете вкара топката във вратата на Лудогорец, но попадението не бе зачетено заради засада. Аниете получи от Франсис Нар, който не успя да подаде добре и така испанецът остана в засада. Преди това Нар бе намерен с пас от Бабатунде Адениджи.

Малко по-късно опасен изстрел на Прохазка прати топката встрани от вратата на Лудогорец, след като словакът бе оставен непокрит от защитата на домакините.

След 30-ата минута разградчани атакуваха още по-масирано, но така и не успяха да създадат чиста голова опасност пред вратата на „сините“. В 33-ата центриране на Натанаел, който бе много активен по левия фланг, внесе напрежение в защитата на гостите, но Джонатан Кафу нямаше как да реализира от много малък ъгъл.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

След почивката Лудогорец стартира с още по-агресивна игра в предни позиции в търсене на изравнително попадение. Домакините удариха греда в 52-ата минута след изстрел с глава на Джонатан Кафу. Минута по-късно при нова опасност пред вратата на „сините“, Дяков стреля, но Йоргачевич се прояви с чудесно спасяване.

Лудогорец стигна до поредна възможност в 56-ата минута. Абел Анисе центрира, а Светослав Дяков, който бе оставен непрокрит, не успя да засече топката във вратата на Левски. Пак Йоргачевич се намеси навреме, две минути по-късно след центриране на Върджил Мисиджан.

Върджил Мисиджан обаче даде тон за обрата на шампионите с изравнително попадение в 70-ата минута. Марселиньо насочи топата към Джонатан Кафу. Последва центриране на Натанаел и с глава Вандерсон вкара за 1:1, след като надскочи Веселин Минев.

В 77-ата минута силен удар на Сисиньо бе спасен от вратаря на Левски Боян Йоргачевич.

Влезлият като резерва в 63-ата минута Марселиньо донесе победата за Лудогорец след като се разписа с глава за 2:1 за домакините след центриране на Вандерсон.

До края Левски можеше все пак да стигне поне до хикса, но в 87-ата минута страхотен изстрел на Бабатунде Адениджи към вратата на Лудогорец бе спасен от стража на разградчани Владислав Стоянов и шампионите ликуваха с нов успех в Първа лига.

Преди срещата двата тима почетоха с минута мълчание жертвите от самолетната катастрофа, при която загина и почти целият тим на бразилския Шапекоензе.

ВИЖТЕ КОЙ СТАНА ИГРАЧ НА МАЧА


Вие имате страхотната възможност да споделите емоциите си от дербито с Gong.bg!

Качи видео или снимка с хаштаг #фенсектор и #fansector в някоя от социалните мрежи, а ние ще популяризираме твоите емоции. 

Просто бъди активен. Ако нещо те впечатли, заснеми го и го качи. От там насетне ние сме на ход. 

Ние искаме да видим събитието през твоите очи. Позволи ни да го направим! #фенсектор и #fansector