Сериозна трансферна активност се очаква от Лудогорец в последния ден на трансферния пазар в Европа. Според медиите в Румъния, шампионите ще бъдат замесени в две сделки с играчи от северната ни съседка, като единият ще бъде купен, а другият продаден. 

Изданието "Диги Спорт" се е добрало до информация, че "орлите" имат оферта за нападателя си Клаудиу Кешеру. Тя идва от новия член на Примера дивисион Алавес, като не се назовава каква сума са готови да платят от ръководството на клуба за 29-годишния таран. 

Според бившия играч на Алавес Богдан Мара, който е един от представителите на Кешеру, последните преговори се очакват на 31 август и нищо чудно до вечерта да има сделка. Според него, това дори е доста очаквано да се случи и сънародникът му да се премести в Испания. 

Ако такава сделка стане факт, от Лудогорец моментално ще действат с нова покупка. Според авторитетния румънски журналист Емануел Рошу, разградчани са отправили оферта за местния национал Адриан Попа, който сега носи екипа на гранда Стяуа Букурещ. 

Тази информация беше препечатана от местните медии, но се уточнява, че Лудогорец има конкуренция от неназован елитен турски клуб. Цената на Попа е 2 млн. евро, което не би трябвало да е проблем за Лудогорец, особено след влизането в групите на Шампионската лига. 

Румънският атакуващ футболист игра по време на Европейското първенство това лято и още тогава се заговори, че може да отиде в Англия или Германия. Но предложенията от там явно не за задоволили боса на Стяуа Джиджи Бекали и сега той може да бъде изкушен от Лудогорец .