Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде ексклузивно интервю за предаването „Домът на футбола“, в което говори за победата в дербито срещу Левски с 2:1.

„Изключително важен мач, шампионски мач, от гледна точка на това, че първият мач с Левски го загубихме. Беше важно да спечелим не само заради точките, но и заради това, че Левски е прекият ни конкурент за титлата“, коментира Петричев.

„Като цяло съм изключително доволен от мъжеството, показано от футболистите и от това, че Лудогорец продължава да не изневерява на традицията, че Лудогорец не се предава. Вкараха ни един случаен гол след грешка, но видяхте, че през второто полувреме разликата е изключително голяма.“

„Като казах, „шампионски мач“, имах предвид че това бе един мач, който задължително трябва да се спечели. Прекалено е рано да говорим за разликите в точките. В плейофите ще се случат много въртележки. Програмата на Лудогорец не е лесна. Още не сме станали шампиони, имаме още дълъг път да вървим. Имаме тежки три двубоя до края на годината, включително срещу неудобния Локомотив Пловдив, Черно море и Монтана“, продължи Ангел Петричев.

За конкуренцията в Първа лига

„Ние сами осъзнаваме, че ни е необходима силна конкуренция. Искаме силни Левски и другите отбори, които да се борят за първото място. Надявам се напролет конкуренцията да е по-силна. Ако няма по силно първенство, няма как да сме силни в Европа.“

За предстоящия мач с ПСЖ в ШЛ

Нямаме кой знае какви новини преди мача с Пари Сен Жермен. Момчетата бяха концентрирани за този мач, в следващите дни ще мислим за Шампионската лига. Ако имаме луд късмет можем да откраднем нещо в Париж и да не се надяваме на резултата от другия мач.

За предстоящия трансферен прозорец

„Утре ще видим какво ще е положението с Кафу, не искам да говоря предварително без да знам мнението на медицинския щаб. Аз съм най-неподходящия човек да говоря за трансфера на Кафу. Нищо няма да коментирам на този етап. Ние си имаме клубна политика, нека не съм аз човека, който да коментира трансферния пазар. Всичко може да се случи в трансферния прозорец. Не само с Кафу, а и Владо Стоянов, има интерес и към други наши играчи. Дай Боже ще направим добри изходящи трансфери.

За Владислав Стоянов

Въпросът с Владо Стоянов се повдига всеки трансферен прозорец. Има нотки на огорчение в неговите думи в интервюто, което даде през седмицата. Не само усещам, но и няколко пъти съм имал възможността да кажа, че към него се изсипаха изключително много критики. Не бива да изпадаме в крайности, защото всеки един човек изпада в лоши моменти. Ние винаги сме заставали зад гърба на Владо Стоянов.